Vb-2022

2019.02.05. 19:16

Minden eddiginél nagyobb szerepet vállal a vb-szervezésben a FIFA

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közös céget hozott létre a 2022-es katari világbajnokság szervezőbizottságával, ezáltal az eddiginél nagyobb szerepet vállal az előkészületekben.

A FIFA keddi közleménye szerint a szervezet 51, míg a helyi szervezők 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek a hatékonyabb rendezés reményében létrehozott vállalatban.

Mostanáig a vb-k szervezőbizottságai nagyrészt önállóan és függetlenül dolgoztak, s csupán bizonyos időközönként kellett beszámolót tartaniuk az előkészületek állásáról, s ez alkalmanként feszültséghez vezetett a felek között. Gianni Infantino elnök emiatt 2016-ban úgy nyilatkozott, a FIFA jobban irányítása alatt akarja tartani a jegyértékesítést és a szervezést is, melyet nem a rendezőkkel szembeni bizalomhiánnyal indokolt, hanem a nagyobb hatékonyság elérésével.

A katari vb-t a megszokott nyári időpont helyett novemberben és decemberben rendezik majd 32 csapat részvételével, bár ezt Infantino szeretné 48-ra emeltetni, azonban végleges döntés még nem született erről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!