felkészült

2020.06.29. 16:43

Xavi szívesen lenne vezetőedző korábbi csapatánál, az FC Barcelonánál

Az év elején volt már ajánlata, de azt visszautasította, mert idény közben nem akarta cserben hagyni arab klubját.

Sadd's coach Xavi speaks to his players during the 2019 FIFA Club World Cup football match between Qatar's Al-Sadd and New Caledonia's Hienghene Sport at the Jassim Bin Hamad Stadium in the Qatari capital Doha on December 11, 2019. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: KARIM JAAFAR

Xavi, a spanyolok 133-szoros válogatottként visszavonult világ- és kétszeres Európa-bajnok labdarúgója azt mondta, szívesen lenne vezetőedző korábbi csapatánál, a bajnoki címvédő FC Barcelonánál.

A katalán együttes ex-játékosa, aki jelenleg szakvezetőként a katari al-Szaddot irányítja, a sport.es híroldalnak nyilatkozva utalt rá, hogy az év elején volt már ajánlata a Barcától, de azt visszautasította, mert idény közben nem akarta cserben hagyni arab klubját. Most viszont már szívesen folytatná a katalán futballcsapat szakmai irányítójaként.

„Felkészültem a vezetésre, a legfőbb álmom az, hogy a Barcelona edzőjévé váljak – idézte a portál Xavit. – Januárban a Barcelona hozzám fordult, de még nem álltam készen, akkor sem a körülmények, sem az idő nem volt megfelelő. Remélem, újra keresni fognak” – jelentette ki a korábbi klasszis középpályás.

A 40 éves Xavi játékosként – 1998 és 2015 között – 767 mérkőzésen játszott a Barcelonában és 85-ször volt eredményes irányító középpályásként. Részese volt négy Bajnokok Ligája-győzelemnek, kétszer nyert a katalánokkal európai szuperkupát és klubcsapat-vébét, és trófeagyűjteményében szerepel nyolc bajnoki cím, három Király Kupa-elsőség és hat spanyol szuperkupa-győzelem is.

A sport.es a Xavi-interjúval egyidőben közölte azt az anyagát is, amelyben szó esik Lionel Messiék és a jelenlegi vezetőedző, Quique Setién közötti feszültség növekedéséről. Az írás szerint az öltözői légkör romlása miatt a bajnoki cím megvédésének és a Bajnokok Ligája megnyerésének esélye is csökkent a Barcánál, ami ugyanakkor növeli Xavi visszatérésének valószínűségét. A Barcelona hat fordulóval a szezon zárása előtt másodikként, két pont hátránnyal követi az éllovas Real Madridot.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában