bíráskodott

2021.04.05. 19:49

Először volt női játékvezetője egy férfi labdarúgó-mérkőzésnek Angliában

A Harrogate-Port Vale találkozót vezette.

Rebecca Welch az első női játékvezető, aki férfi labdarúgó-mérkőzésen – a hétfői Harrogate-Port Vale találkozón – bíráskodhatott Angliában.

A játékvezetői testület vezetői, Mike Riley és Mike Jones az egész szezonban nyújtott jó teljesítménye miatt bízták a 37 éves Welch-re a negyedosztályú (League Two) találkozót, amit a vendégek nyertek meg 2-0-ra.

Egy női bíró, Amy Fearn már vezetett férfimérkőzést Angliában, de a 2010-es Coventry City-Nottingham Forest másodosztályú találkozón csupán beugró volt az utolsó húsz percre a játékvezető sérülése miatt.

Welch – aki a 2017-es női kupadöntőn bíráskodott a Wembley Stadionban – a hétfői megbízatását pályafutása legnagyobb sikerének nevezte, és megjegyezte: amikor 11 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy játékvezető lesz, el sem tudta képzelni, hogy hazájában ő lesz az első, aki férficsapatok mérkőzését dirigálhatja.

Korábban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársa volt, és azt tervezi, visszatér ugyanoda, amikor befejezi játékvezetői karrierjét.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában