ajax

2021.04.30. 15:00

Ten Hag marad Amszterdamban

Az Ajax Amsterdam labdarúgócsapata meghosszabbította az együttes vezetőedzőjének, Erik ten Hagnak a szerződését.

Ajax Dutch head coach Erik ten Hag gives instructions during the UEFA Europa League quarter final second leg football match AS Rome vs Ajax Amsterdam on April 15, 2021 at the Olympic stadium in Rome. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Filippo Monteforte

A holland klub pénteken közölte, hogy az új megállapodás 2023 nyaráig érvényes.

Az ANP holland hírügynökség úgy tudja, a szakember maradásának feltétele volt a mostani keret megtartása, illetve megerősítése, amelyre a klubvezetők garanciát vállaltak. Az edző elmondta:

célja az, hogy csapata a legjobb európai klubokkal is versenyképes legyen.

Az 51 éves Ten Hag 2017 decemberében vette át az Ajax irányítását, amellyel

2019-ben elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában, valamint bajnokságot és Holland Kupát is nyert.

Utóbbi trófeát már a mostani szezonban is begyűjtötte a gárdával, amelynek jó esélye van a bajnoki cím megszerzésére is. Ehhez elég az amszterdamiaknak, ha vasárnap nem kapnak ki otthon a 16. helyen álló Emmentől. Így az Ajax 35. bajnoki címét szerezheti meg.

Ten Hag neve a közelmúltban felmerült a Borussia Dortmundnál és a Tottenham Hotspurnél is. A német csapatnál időközben elkelt a kispad – a nyártól Marco Rose veszi át az irányítást -, viszont a londoni klubnál José Mourinho távozását követően Ryan Mason megbízatása ideglenes.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában