Műkorcsolya Eb

2022.01.14. 17:46

Kűrbe jutott a magyar jégtáncos duó

Az Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko magyar jégtáncos pár újoncként 19. helyen zárta a pénteki ritmustáncot, így a legjobb húsz között szombaton a kűrjét is bemutathatja a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon.

A nemrég összeállt magyar kettős pontlevonással járó hibát is elkövetett a produkció során, de ezzel együtt messze a legmagasabb pontszámát kapta a ritmustáncra. A 60,41 pont végül a 19. helyre volt elegendő.

A szám első napja után az oroszok világbajnoki címvédője, Viktorija Szinicina és Nyikita Kacalapov áll az élen honfitársaikat, Alekszandra Sztyepanovát és Ivan Bukint megelőzve. A harmadik helyen álló Charlene Guignard, Marco Fabbri olasz kettős hátránya már több mint 4,5 pont az éllovassal szemben.

A pénteki program – közép-európai idő szerint – 17 órától a férfiak kűrjével folytatódik.

Jégtánc, ritmustánc:

 

1. Viktorija Szinicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 87,89 pont

2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 86,45

3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 83,35

...19. Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko 60,41

Borítókép: Mariia Ignateva és Szemko Danijil Leonyidovics a jégtánc ritmustáncát mutatja be a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon 2022. január 14-én. Fotó: MTI/EPA/Toms Kalnins

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában