Térdszalag

2022.10.07. 21:50

Vasárnap operálják Gulácsit, hosszú lesz a lábadozás

Vasárnap Innsbruckban operálják meg Gulácsi Pétert, aki szerdán az RB Leipzig-Celtic (3-1) labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg.

Gulácsi Pétert hordágyon vitték le a pályáról

Forrás: AFP

Fotó: Ronny Hartmann

A német klub a honlapján azt írta, csapatkapitánya szombaton utazik Ausztriába, ahol Christian Fink professzor végzi el a műtétet. A magyar válogatott kapusa az operáció után néhány napig még Innsbruckban marad, mielőtt visszatér Lipcsébe.

 

Gulácsi a szerdai találkozón a 13. percben, passz közben sérült meg, és a jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag.

 

Marco Rose vezetőedző pénteken azt mondta: lehet, hogy új kapus után kell nézniük, mert Gulácsi hosszú időre dőlt ki.

"Nem fogjuk elsietni a dolgokat. Olyasvalakinek kell lennie, aki ide illik, aki itt akar lenni, aki ismeri és érti a szerepét" - tette hozzá Rose, aki megdicsérte a Gulácsi helyére a Celtic ellen beállt Janis Blaswichot.

"Janis bejött, és kiváló munkát végzett" - jegyezte meg. A tréner szerint a csapatnak valaki másra, egy tapasztaltabb cserekapusra lenne szüksége, mint a sorban következő 18 éves Jonas Nickisch.

Sajtóinformációk szerint 

a lipcseiek egyik kiszemeltje a 32 esztendős norvég Örjan Nyland, aki nyáron távozott az angol Readingtől, és azóta szabadon igazolható. 

A 39-szeres válogatott hálóőr 2015 és 208 között már védett a Bundesliga első, illetve másodosztályában érdekelt Ingolstadtban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában