Nick

2016.03.15. 17:04

1848-ban úgy voltunk európaiak, hogy nagyon is magyarok voltunk - Március 15-ei megemlékezés Nicken

Nicken a helyi művelődési házban emlékeztek a forradalom és szabadságharc eseményeire.

Cseszkó Tamás

A Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület művészeti csoportja Szabadság, szerelem címmel adott elő ünnepi műsort, közreműködött még a nicki vöröskeresztes asszonyok kórusa, valamint Kiss Loretta és Novák Elemér. Köszöntőt mondott Csorba József, Nick polgármestere.

- 1848-ban úgy voltunk európaiak, hogy nagyon is magyarok voltunk. Magyarságunk vállalása adta meg európaiságunk lényegét - fogalmazott ünnepi beszédében Gagyi Levente megyei képviselő, a Vas Megyei Önkormányzat Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke. Hozzátette: Magyarország kormánya volt az első és sokáig az egyetlen Európában, amely kész volt tenni saját polgárai védelmében, és kész volt arra, hogy megvédje az ország szabadságát. - A haladó nyugati elittől csak kritikát, bírálatot és megvetést kaptunk, mégis rengetegen álltak mellénk. Ma sincs ez másképp. Európai polgárok milliói nyilvánítják ki szolidaritásukat Magyarországgal, a magyar emberekkel és a magyar kormánnyal - húzta alá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!