az olimpia ereje

2018.02.11. 14:35

Nobel-békedíjat adna a női koreai jégkorong-válogatottnak az amerikai NOB-tag

Nobel-békedíjat adna az egyesített koreai női jégkorong-válogatottnak Angela Ruggiero, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának amerikai tagja.

Dzsincshon, 2018. január 25. A 2018-as phjongcshangi téli olimpián Dél-Koreával közös női válogatottal induló észak-koreai jégkorongcsapat megérkezik a dzsincshoni edzőközpontba 2018. január 25-én. Az ötkarikás játékokat február 9. és 25. között rendezik több dél-koreai helyszínen. (MTI/EPA pool/Szong Kjung Szok)

Forrás: MTI/EPA pool

Fotó: Szong Kjung Szok

„Szeretném, ha ez a csapat megkapná a Nobel-békedíjat” – mondta a jégkorongozóként olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok Ruggiero. A 38 éves sportdiplomata hozzátette: négy olimpián vett részt, így pontosan tisztában van azzal, hogy az ötkarikás játékok soha nem az egyénekről szólnak, hanem a csapatról és az országról. „Ezt az erőt láttam rajtuk szombat este” – hangsúlyozta Ruggiero, miután a házigazdák egyesített csapata 8-0-ra kikapott Svájctól.

A koreaiak hétfőn Svédországgal, szerdán Japánnal találkoznak a csoportkörben. A koreaiak abban az esetben juthatnak tovább, ha a B csoport első vagy második helyén végeznek, így játszhatnak az elődöntőbe jutásért az A csoport harmadik vagy negyedik helyezettjével.

Az ötkarikás játékoknak otthon adó Koreai Köztársaság, illetve a Koreai NDK között tavaly ismét feszültté vált a viszony, de az olimpia rajtja előtti hetekben közeledés történt, melynek egyik eleme volt a közös koreai csapat indítása a női jégkorongtornán.

Borítókép:  Az észak-koreai jégkorongcsapat megérkezik a dzsincshoni edzőközpontba

Forrás: MTI/EPA pool/Szong Kjung Szok

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában