Olimpia

2012.08.06. 13:06

Olimpia - Izland ellen a negyeddöntőben a magyar kézisek

London - A koreaiakat legyőző, ám a dánoktól, a horvátoktól és a spanyoloktól egyaránt vereséget szenvedő férfi kézilabdázóink számára nem maradt más lehetőség, mint megverni a friss Eb-ezüstérmes szerbeket a B-csoport utolsó játéknapján. A mieink 26-23-ra nyertek.

Horog László

A mérkőzés elején, sőt, az első játékrészben végig a déli szomszéd dirigált, főként Vujin volt elemében. Éveken át örömmel vettem a góljait – lévén a Veszprémet erősítette -, ezúttal egyetlen magyar szurkoló sem tört ki tapsviharban, amikor a szerb átlövő betalált. Fordulás után nem csak az ő játéka esett vissza, az ellenfélnél nem akadt igazi klasszisteljesítmény, nálunk azonban igen, a kapuban Fazekas, támadásban pedig a hét találatig jutó Császár, valamint az alighanem élete meccsét játszó, kilencgólos Mocsai Tamás vezérletével végül magabiztos győzelmet arattak a mieink. A 26-23 arányú győzelemmel nemzeti együttesünk a világ legjobb nyolc együttese közé került, a négy közé jutásért Izlanddal mérkőzik. Az északiak a legutóbbi két világversenyen kibabráltak velünk, a januári, szerbiai Eb-n esélyt sem hagytak, 27-21-re nyertek a középdöntőben. A szerda remek alkalmat kínál a javításra.



A hétfői derbi lefújása után rendkívül fáradt, de legalább ennyire boldog játékosok fogadták a gratulációkat, Mocsai Lajos a könnyeivel küzdött. A szövetségi kapitány elmondta: hatalmas sikernek tartja a továbbjutást. „A dánokkal szoros mérkőzést vívtunk, a horvátokkal és a spanyolokkal nem – ők vitán felül előttünk járnak -, ám a számunkra legfontosabb, hétfői összecsapáson összejött a győzelem. Elmondhatatlanul boldog vagyok, legyőztük az Eb-ezüstérmest, az olimpián ezúttal játszottunk a legjobban. Remélem, ezzel átszakad egy gát a játékosokban.”

Kérdésre válaszolva – a kispadon mennyire érezte magát apának, illetve mennyire edzőnek – megjegyezte, bár a csapat teljesítménye az első, ami mindent háttérbe szorít, természetesen örül fia remek teljesítményének. „Büszke vagyok a fiamra. Csodálatos dolog, hogy egy olimpián egy családtagommal közösen küzdhetek a magyar sikerekért.”



Mocsai Tamás érthetően örült remek teljesítményének, azonban nem értékelte túl a saját szerepét. Mosolyogva jegyezte meg, arra utalnak a jelek, hogy ezúttal nem játszott rosszul, ugyanis végig a pályán maradhatott



- Fontos meccs volt, hatalmas tét, ugyanis a vesztes elbúcsúzott a küzdelmektől. A két csapat jól ismerte egymást, nagyon sokszor találkoztunk az utóbbi időben is. Ma újra csapatként funkcionáltunk, ennek köszönhettük a diadalt.

Császár Gábor irányító szerint döntő volt, hogy a második félidőben higgadtan és magabiztosan kézilabdáztak. „Mélyről kellett felkapaszkodnunk, az utolsó két csoportmeccsünk nem alakult a terveknek megfelelően. Végre akadtak egészen jó egyéni teljesítmények, a győzelem, s főleg a záró harminc perc jó alapot adhat a negyeddöntőre. ”


 
Az átlövő Nagy László szerint kulcsfontosságú volt, hogy a fordulás után összeállt a védekezés,  tökéletesen megvalósították a szakvezetés kérését. „Nagyon küzdöttünk egymásért, amíg az első félidőben a szerbek megtalálták a réseket a védőfalban, a második játékrészben már nem. Döntőnek bizonyult, hogy a lerohanásaink eredményesek voltak, továbbá akadt nálunk egy klasszis teljesítmény, Mocsai Tomi nagyszerűen kézilabdázott. Magabiztosan nyertünk, úgy érzem, szervezett játékkal Izland ellen sem leszünk esélytelenek.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!