Olimpia

2016.08.08. 16:25

Karakas vigaszágon a cselgáncstornán

Az 57 kg-os Karakas Hedvig kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel a vigaszágra került hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján.

A 2012-es londoni játékokon ötödik dzsúdós a türkmén Rusana Nurjavova és a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard után a hazai közönség előtt szereplő, világbajnok Rafaela Silvával szállt szembe, akit eddig egyszer legyőzött, háromszor viszont kikapott tőle.

Silvát hatalmas üdvrivalgással fogadta a Karikoka 2-es csarnok félházas közönsége, amely gyakorlatilag végigénekelte az összecsapást. Egy perc elteltével a bíró mindkét versenyzőt megintette, majd a brazil egy gyors akcióval levitte Karakast, amiért vazaarit kapott. A hazai szurkolók ettől még inkább tűzbe jöttek, míg a magyar cselgáncsozó minden dobáspróbálkozását hangos pfújolással fogadták. Karakas ment előre, de nem talált fogást ellenfelén, sőt újabb intést kapott, aztán Silva is egyet. Az utolsó másodpercekben hangosan számoltak vissza a brazil nézők, majd hatalmas tombolásba kezdtek.

Karakas Hedvig (kékben) küzd a brazil Rafaela Silva ellen a női cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel a vigaszágra került. MTI Fotó: Kovács Tamás

"Éreztem a nyomást, hogy ennyien szurkolnak ellenem, de ez talán Silvát jobban stresszelte, mint engem. Nagy formában van, könnyedén nyerte a két korábbi meccsét, szerintem nagy esélye van az aranyéremre" - nyilatkozott Karakas. "Szerintem jó meccset mentem, meglepett egy akcióval, mert ellenem nem szokott indítani, s aztán már nem tudtam fordítani."

A 26 éves, világbajnoki harmadik Karakas a bronzéremig tartó vigaszágon elsőként a tajvani Lien Csen-linggel találkozik, magyar idő szerint 20.30 óra után. A két dzsúdós eddigi három meccséből kétszer az ázsiai nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!