Olvasó

2007.07.02. 02:29

Fődarabcserét a betegnek!

Egy múlt heti hír szerint az egészségbiztosítási pénztár visszakéri a tavaly őszi kormányellenes tüntetéseknél megsérült rendőrök után kiutalt betegáp ...

Kósa Tamás

Na, puff. Ez a vita lehet, hogy azt vetíti előre, amit a majdani, több-biztosítós egészségügyi modellről még inkább csak sejt(eget)ünk. Tudni nem tudhat igaziból senki semmit, hiszen még semmilyen jogaszabály nincs, semmilyen szerződést nem kötöttek semmilyen magánbiztosítóval. Egyelőre csak az a félelem él, hogy hamarosan a beteg helyett a tőke válik a gyógyítás központi elemévé.

Akik nagyon meg akarják nyugtatni ez ügyben a polgárokat, azt ismételgetik: olyasmi lesz ez, mint a gépjárműbiztosítás. Lehet majd választani, biztosítót cserélni, és ez jól működik piaci alapon. Viszont kérdés, mennyire szerencsés egy autót egy emberhez hasonlítani. Bár... a műszaki vizsga, a zöldkártya, a fődarabcsere, az alvázmosás vagy a kipufogógáz megfelelőit meg lehet találni a betegnél is, ám ami a most általunk ismert biztosítókat illeti, nos, nem valószínű, hogy ilyenekre szeretnénk bízni az egészségünket.

Ha pedig a kocsiszervizeknek lennének a megfelelői a kórházak, hát akkor a Mindenható kegyelmezzen nekünk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!