Olvasó

2007.08.04. 02:29

Célkeresztet minden polgárra!

Mostantól papíron iszonyatos keményen üldözve van a feketegazdaság. Olyannyira, ha történetesen róka lenne, akkor körülbelül négyezer kopó loholna a ...

Török Tibor

Mostantól papíron iszonyatos keményen üldözve van a feketegazdaság. Olyannyira, ha történetesen róka lenne, akkor körülbelül négyezer kopó loholna a nyomában. A menet élén most éppen a miniszterelnök száguld kivont kardjával (vagy egyéb eszközével), és keresztes lovagként próbálja fehéríteni a sötét oldalt. Utóbbi térfelén pedig megannyi gazdasági Darth Vader (magyarul Árt Vödör nagyúr, ohne áfa és számla) lappang és bujkál a sötétben ellenforradalmárként. Az üldözők között van még a pénzügyminiszter, róla azt kell tudni, hogy még a pillantása is halálos, egy szemhunyással képes porrá égetni egy konok lángosmérőt akármelyik bazársoron, valóságos hamumezők maradnak a nyomában. A derékhadat maga a szakminisztérium adja, ott dolgozzák ki a különféle tervezeteket - itt van az a pillanat, amikor a józan polgár elkezd lézerkardra és titánium-páncélra gyűjteni. Ugyanis ha az apparátus nekilát jogszabályt előkészíteni, akkor jobb ha a teljes országlakosság menekülőre fogja. Az elmúlt közel húsz évben értelmes és végrehajtható törvényi szöveg még nem jött ki abból az épületből. Most ugyebár a számlát nem adókat próbálják tarkón sújtani, de máris röpködnek a hírek, hogy a vásárlótól is kérhetik a blokkot - hogy aztán együtt fehéredjen vevő, kereskedő, komplett nemzet. Minderre annyit lehet mondani, hogy remény nincs, a politikának fogalma sincs, miként működik az ország, a hivatalnak dettó, hol erre, hol arra vadásznak, magyar országlakos alapon célkereszttel a hátán közlekedik, és már hozzászokott, tökmindegy, hogy miért, úgyis lőnek rá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!