Olvasó

2012.10.06. 06:52

Az igazság nyomában

Nem lett túlságosan felkapott a The cold light of day, azaz Az igazság nyomában című film, melyet még áprilisban vetítettek a moziban, pedig a film egyik szereplője Bruce Willis éppen akkortájt forgatott hazánkban. Engem is csak az ő neve vett rá arra, hogy megnézzem az akciófilmet, s csalódást okozott, hogy mindössze 20 percig láttam a filmvásznon.

Bajdó Bettina

A  történet: Will Shaw (Henry Cavill) egyhetes vitorlázásra érkezik a családjával Spanyolországba, ám a fiatal üzletembernek nincs sok kedve a nyaraláshoz. Nemrég indult cége körül gondok vannak, és feszült viszonya szigorú apjával, Martinnal (Bruce Willis) csak tovább ront a helyzeten. Amikor aztán a családját elrabolják, és kiderül, hogy a tettesek titkos ügynökök, akik semmitől sem riadnak vissza egy rejtélyes aktatáska visszaszerzéséért, Willnek menekülnie kell. Legnagyobb meglepetésére Martin újra felbukkan, és Willnek a teljes addigi világa összeomlik, amikor apja elárulja, hogy ügynök, és intrikák és hazugságok nemzetközi szövevényébe keveredett.  Miközben egyszerre üldözi a spanyol rendőrség egy olyan gyilkosságért, amelyet el sem követett, és lihegnek a nyomában amerikai bérgyilkosok, Will végigmenekül Madridon, és próbálja összerakni az összeesküvés darabjait.


 
A film tele van látványos akciójelenetekkel, autós üldözésekkel, s osztják rendesen a pofonokat is. Sigourney Weaver is feltűnik a vásznon, aki rendkívül jól hozza a hideg, számító ügynököt. Természetesen a női szál sem marad ki a történetből, ám nem a szerelemre, hanem a testvéri kapcsolatokra helyeződik a hangsúly. Végig a sötétben tapogatózunk, hogy ki, melyik oldalhoz tartozik, ki a jó és a ki a rossz.  Egy-két jelenet kifejezetten viccesre sikeredett: például az, amikor a lány egy szál szoknyában elcsúszik a motorral, majd felkel, s egy karcolás nélkül visszapattan a nyeregbe. A filmet inkább az egyszer megnézhető kategóriába sorolnám.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!