Olvasó

2013.11.11. 10:45

Diabetes klub alakul

Őriszentpéter - Cukorbetegek klubja alakul a városban a diabetes világnapja alkalmával.

Fekete Lászlóné

Őriszentpéteren a diabetes világnapja alkalmával cukorbetegek klubja alakul. Az érintettek tájékoztatást, segítséget kaphatnak betegségük kezelésére, életmódjuk változtatásra, programok és lehetőségek jobb megismerésére az egészség érdekében.

Szakemberek segítenek és várják a jelentkezését annak, aki érintett a cukorbetegségben, annak szív-érrendszeri szövődményeiben. Azokra is számítanak, akik még egészségesek, de szeretnének többet megtenni a minél hosszabb egészséges életért. A szervezők hívnak, várnak minden érdeklődőt november 14-én 17 órára az őriszentpéteri művelődési házba.

A diabetes civilizációs betegség, melyben a világon 300 milliónál több ember érintett. Diabetes világnapot első alkalommal 1991-ben szerveztek.

November 14-ére azért esett a választás, mert ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. Magyarország 1995-től rendelkezik Nemzeti Diabetes Programmal. Céljai közt szerepel az alapellátás, a szakellátás, a szakgondozás fejlesztése, betegoktatás.

Hazánkban 1-1,5 millió ismert vagy ismeretlen érintett a cukorbetegségben.

A Vas Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve prevenciós programmal rendelkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!