Olvasó

2013.11.11. 13:30

Öt éve alakult a Csákánydoroszlói Vegyeskar

Csákánydoroszló - Öt éve 18 fővel alakult meg a Csákánydoroszlói Vegyeskar. A megalakulás évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a tagok, ahol énekeltek, anekdotáztak.

Takó Gábor

2008. novemberében egy rendezvényt követően, ahol egy nyugdíjasokból álló énekkar lépett fel, a csákánydoroszlói Nyugdíjas Klub tagjaiban merült fel a kérdés, hogy a faluban miért nem alakult ilyen énekkar.

Az elmúlt 5 évben nyolcvanhat fellépése volt az énekkarnak. Fotó: Zsigovits Sándor

A felvetést tett követte és Barna Antalné szervezésével 2008. november 14-én megalakult a Csákánydoroszlói Vegyeskar. A vegyeskar vezetésére Kozó Józsefnét, a helyi ÁMK ének-zene tanárát kérték fel, aki azonnal lázas munkához látott. Ildi néni azóta is céltudatosan, lelkesen irányítja a dalolókat.

A vegyeskar minden héten szerdán tartja a próbáit a helyi iskola egyik tantermében. Nyáron sem tartanak szünetet, hiszen a fellépések megkövetelik a rendszeres próbákat. Az elmúlt 5 évben nyolcvanhat fellépése volt az énekkarnak. Csákánydoroszló község összes rendezvényén rendszeres fellépők a daloló amazonok, de a helyi szociális otthonban és a templomban is volt már fellépésük. Valamint más községekben is rendszeresen fellépnek a csákánydoroszlóiak.

A vegyeskarnak nagy a repertoárja, ami mindig illeszkedik ahhoz az ünnephez vagy alkalomhoz, ami miatt a fellépési meghívást kapják. Énekelnek népdalokat, operetteket, modern slágereket, egyházi énekeket, a nemzeti ünnepekhez illeszkedő dalokat és erdélyi dallamokat is.

A vegyeskar olyan, mint egy kis összetartó család, mely most is 18 főből áll. A tagság nagy része nyugdíjas, de a fiatalabb utánpótlás is megtalálható a csapatban. A tagság szeret együtt lenni. A próbákon kívül nyaranta kerti partikat szerveznek, valamint minden tagnak megünneplik a név, illetve a születésnapját.

Az évfordulót, melyet az önkormányzat anyagilag is támogatott, egy helyi étteremben ünnepelték a tagok. Ahol a finom falatok mellett énekeltek és emlékeztek a vegyeskar tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!