Olvasó

2014.11.02. 20:20

Tűzoltásra oktatják az iskolásokat

Őriszentpéter - Az Őriszentpéteri Általános Iskola hagyományához híven sok délutáni szabadidős lehetőséget kínál tanulóinak.

Fekete Lászlóné

A kicsik kézilabdázást, focizást, bábozást vehetnek igénybe. A duatlon versenyzés alsó és felsős gyerekeket érint. A nagyobbak szintén kézilabdázhatnak, focizhatnak. A színjátszók idén is élvezhetik az érdekes, izgalmas történetek előadását. A tanulók matematika, informatika szakkörben is tevékenykedhetnek, a tanulást felzárkóztató, tehetséggondozó és fejlesztő foglalkozások segítik. A továbbtanulók német nyelvi előkészítőt vehetnek igénybe. Régi hagyomány, hogy a hétfő délután a sakkot kedvelők ideje. Az Őrségi Nemzeti Park természetismereti foglalkozásokat tart.

Gaál Balázs látványosan mutatta be a mentés módszereit. Fotó: Fekete Lászlóné

Az idei év újdonsága, hogy Siska Barnabás helyi tűzoltó irányításával tűzoltó szakkör is beindult. A tűzoltó raj elméleti és gyakorlati képzésben részesül. Hétvégén a szlovén társszervezetek összefogásával különleges bemutatót tartottak. Tűz esetén hogyan menthetők ki a gyerekek? Egy közel 200 fős intézménynél nagyon fontos az odafigyelés és gyakorlati tapasztalat.

A szlovén tűzoltók több milliós zárt csőcsúszdáját az iskola kémiai termében szerelték fel és az iskola előtti főútra vezetett ki. A menekülés szerencsére csak gyakorlat, nem éles helyzet volt. Kicsik, nagyok, szülők, jelenlevők élvezték a bemutatót. Végül az iskola igazgatóhelyettese és Zsigovits Józsefné az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke is lecsúszott a mentési bemutatón.

A városlakók véleményét is tolmácsolva, köszönetet mondok a tűzoltóknak, hogy precíz munkájuknak köszönhetően csak játék volt a gyakorlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!