Olvasó

2015.01.10. 09:55

Ételed az orvosságod

Orfalu – „Ételed legyen az orvosságod, orvosságod legyen az ételed!” Sajnos napjainkban egyre többen vannak, akik nem hisznek a címet adó Hippokratésztől származó bölcseletben. De ezen nem csodálkozhatunk.

Gyenes Csilla

Hatalmas, kontinenseket behálózó gépezet működik azért, hogy olcsó áraival, rafinált laboratóriumokban kikísérletezett ízeivel minél több embert vegyen rá, hogy szépen becsomagolt, de lényegében halott, lombikból származó ételekkel tömje tele a gyomrát. S valójában miért is baj ez?

Gyenes Csilla fitoterapeuta
Fotó: Bajddó Bettina

Mert odajutottunk, hogy az iparszerű mezőgazdasági technológiák alkalmazásával, a talaj teljes kizsigerelésével az ételeink alapanyagait adó zöldségek, gabonák és gyümölcsök vitamin- és ásványianyag tartalmának jelentős részét elvesztették. Az imitált élelmiszerek semmilyen tápértékkel nem bírnak, nem éltetnek, hanem megbetegítenek. A finomított cukrot, lisztet, transzzsírokat tartalmazó ételek aktivizálhatják azokat a betegséget okozó géneket, amelyek talán tovább szunnyadtak volna bennünk. Az étrend, az életforma összefügg a test, lélek erejével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!