Olvasó

2016.01.16. 11:59

Ismét diszkrimináció történt az Év sportolója gálán? - A fogyatékkal élő vasi kosarasok is csalódtak

Sok vasi sportbarát érdeklődéssel és izgalommal várta a 2015-ös év díjátadó gáláját, amelyet az M4 élőben közvetített a Nemzeti Színházból.

Sok vasi sportbarát érdeklődéssel és izgalommal várta a 2015-ös év díjátadó gáláját, amelyet az M4 élőben közvetített a Nemzeti Színházból.

Király Gábor mellett más vasi sportolók is várták, hogy szólítják-e őket a borítékbontás után. A négy kőszegi és két ivánci kosárlabdás, valamint edzőik, akik gerincét adták a Los Angelesi Speciális Olimpián győztes kosárlabda csapatnak, szintén ott ültek a nézőtéren, mint a fogyatékos csapatsport jelöltjei, a női kerekes székes vívók és a szervátültetett atlétaváltó társaságában.

A fotó az Év sportolója gálán készült. Alsó sor: Sőre Zoltán, Szita Annamária, Keresztényi Tamás, Molnár Csaba (edző Ivánc) Felső sor: Gutman Tamás, Barabás Krisztián (edző Kőszeg), Prácser Roland, Nagy Lajos (Fotó: Kocsis Andrea)

Sporttársak ezrei ültek a képernyő elé csak azért, hogy láthassák a nagy pillanatot. A nagy pillanat el is érkezett, hiszen a fogyatékos sport kategóriában, a csapatsportokban a Magyar Speciális Olimpia Szövetség kosárlabda válogatottja lett az év csapata, a már említett sportolók teljesítményének köszönhetően. Mellesleg a csapat vezetőedzője, Galambos Zsolt az év edzője lett a fogyatékkal élőket edzők között.Az örömbe ismét üröm került, szintúgy, mint a 2013-ban a padlóhoki válogatottal. Az MTVA sportcsatornája, az M4, akkor tűzte műsorra a csaknem tízperces reklámblokkját, amikor a fogyatékos csapatsport eredményhirdetése volt. Így aztán a főszereplők, akik életük nagy pillanatát élték meg, és megnyilvánulhattak volna ország, világ előtt, azok, akik csak miattuk ültek a tévékészülékek előtt, lemaradtak erről az egyszeri és megismételhetetlen lehetőségről. Abban az országban, abban a köztévében, ahol lépten-nyomon az egyenlő elbírálás, esélyegyenlőség, a diszkrimináció-mentesség napi téma, bebizonyították, immár nem először, hogy mindez nem igaz.

Kell a reklám, hiszen a szponzorok azért adják a pénzüket, hogy nyilvánosságot kapjanak, de sportműsorban, sportgálán, egy sportévében, talán inkább egy szórakoztató betét alatt kellene mindezt megtenni, nem pedig a sportolók szereplése alatt.

A családok, sportolók, edzők, barátok, ismerősök nevében:

Pintér István
gyógypedagógus
Kőszeg-Wink Padlóhoki Sport Club elnöke

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!