Olvasó

2016.02.18. 10:09

Meszlenből is elűzték a telet

Meszlen - Bár hivatalosan vége a farsangi időszaknak, de Meszlenből az elmúlt hét végén kergették el a telet. A gyerekek már előtte jelmezbe bújtak.

Civil Tudósítónktól

A gyermekfarsangon rengeteg ötletes jelmezzel találkozhattunk. Voltak, akik a mai trendi mesékből, filmekből (Star Wars, Frozen, Monster High, Lego) léptek elő, de bohóccal, madárijesztővel, kéményseprővel  és cowboy-jal is találkozhattunk. A jelmezverseny nagy feladat elé állította a zsűri tagjait. A döntés nem volt egyszerű. Az első három helyezett mellett három különdíjat is kihirdettek. A fergeteges jókedvről Rosta Géza előadóművész, zenész gondoskodott. A gyerekeket sorra bevonta a zenélésbe, és ők ezt rettentően élvezték. A tombolahúzás sem maradhatott el, senki sem távozott üres kézzel.

Pár nappal később  a régi hagyományokat felelevenítő, teaesttel egybekötött farsangi mulatságba csöppentek a szórakozni vágyók.

Az akkori kultúrház sok éven át helyet adott ennek az eseménynek, amit rumos tea illata, jókedv és tánc tett kellemes kikapcsolódássá. Ez most sem volt másképp. Több év elteltével az emberek ismét összegyűltek, ismét volt élet, jókedvvel árasztották el a tavaly megnyitott közösségi ház falait. A talpalávalót az Univerz zenekar szolgáltatta, ropta a táncot fiatal és szép korú egyaránt. 

Balázs Anikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!