Őriszentpéter

2013.09.23. 11:50

A Narconon kerékpárosai Őriszentpéteren tartottak előadást

A Narconontúra csapata közel 2000 km-es, 14 napos országjáró kerékpártúráján kilenc települést érintett a megyében.

Kupi Györgyi

Szeptember 22-én 14 órakor a Narconontúra csapata közel 2000 kilométeres, 14 napos országjáró kerékpártúrájáról visszaérkezett Budapestre. A narcononos kerékpárosok célja az, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a kábítószerek veszélyeire. „Indulásuk óta bejártak több mint 200 települést, útjuk során voltak kellemes, napsütéses és viharos napok is. Segítő szándékú emberek, akik olykor-olykor útbaigazították őket, és vadorzó autósok, akik Istent nem ismerve megpróbálták őket leszorítani az útról. De mit nekik szélsőséges időjárás, őrült vezetők, ők akkor is kitartottak eredeti céljuk mellett, hogy elviszik a gyerekekhez az igaz adatokat a drogokról és azok valódi hatásairól.” – szerepel sajtónyilatkozatukban.

 


Előadás az őriszentpéteri iskolában. A gyerekek Harbeit Józsefet hallgatják a drogok veszélyeiről (Fotó: Narconon)

 

A csapat kíséretében lévő hét narcononos előadó, huszonhat iskola, nyolcvanöt osztályában, ötvenkét előadás keretében, 1920 diáknak, tanárnak, igazgatónak mondták el, hogy mik is a drogok, és mit okoznak valójában. Közelményük szerint, volt olyan település, ahol maga a „rendőrparancsnok” – miután ő maga meghallgatta az elő-adást –, felkérte a csapatot arra, hogy jövőre a körzetéhez tartozó összes iskolában tartsák meg azt.Mint azt a szervezőtől megtudtuk, Vas megyében kilenc települést érintett a túra, amely hétvégére esett így csak egy iskolában tudtak  előadást tartani. Az őriszentpéteri általános iskolában viszont negyvennégy tanuló és három tanár vett részt az ismeretterjesztésen. Szamper Marika szervező megjegyezte, hogy olyan sikeres volt azt előadás, hogy az igazgató megkérte őket, hogy jövőre is jöjjenek el, szeretnék, ha akkor nagyobb létszámban vennének részt a gyerekek az előadáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!