Őriszentpéter

2014.06.23. 17:10

Nevet kap a csikó

Őriszentpéter - Játékra hívtuk olvasóinkat, hogy együtt nevezzük el a nemzeti park egyik kiscsikóját. A nevek beérkeztek szerkesztőségünkbe, most dönteni kell a végső elnevezésről.

Bajdó Bettina

Az Őrségi Nemzeti Parkban idén több csikóval bővült a lóállomány. A park vezetőségének az engedélyével egyiküket, egy kis kancát olvasóink nevezhetik el. A kiscsikó jó kiállású, anyja Bocfölde Linda 949, apja pedig 5393-Versace (freibergi mén), a színe sárga. A nemzeti park igazgatóságának mindössze annyi kérése volt volt olvasóink felé, hogy a csikó neve L"-betűvel kezdődjön.

Annyi már biztos, hogy a kis csikó neve L betűvel kezdődik (Fotó: Szendi Péter)

A felhívásunkra sok ötlet érkezett, ezeket most összesítjük. A leggyakoribb nevek között szerepelt például a Levendula, a Luca, a Lili, a Liliom, a Lola, a Lotti, a Luna, a Linda, valamint a Leila. A beküldött nevek közül egy szakmai zsűri dönti el, hogy melyik lesz az az öt, mely közül végül az egyiket megkaphatja a kis kanca. Úgyhogy hamarosan ismét játékba hívjuk olvasóinkat, hiszen mind a www.vaol.hu-n, mind pedig az újság hasábjain szerdától lehetőségük lesz arra, hogy megszavazzák a csikó nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!