Őriszentpéter

2014.07.17. 11:05

Lepkék fényképeit díjazta a nemzeti park

Az Őrségi Nemzeti Park munkatársai Őrségi Lepkekalandra várták az érdeklődőket múlt hétvégén az Őrségi Népi Műemlékegyütteshez. A rendezvény során fotókiállítás is nyílt. Az erre beérkező alkotásokat korábban már díjazták.

Bajdó Bettina

Dr. Szentirmai István, a természet-megőrzési osztály vezetője elmondta, hogy idén a felhívásukra nagyon sok kép érkezett be. Ők sem gondolták, hogy ennyire népszerű lesz a fotópályázat.

– Több kategóriában hirdettük meg a fotópályázatunkat – folytatta az osztályvezető. – Ezer darab képet érkezett hozzánk. Szakavatott zsűrit kértünk fel, hogy pontozzák a képeket. Nagyon nehéz dolguk volt, sokszoros válogatás után sikerült kiválasztani azokat, amelyeket ajándékkal is elismerünk.

A legjobb képeket ki is állították, ám – ahogy azt osztályvezető fogalmazott – ennél sokkal több fotót is ki tudtak volna tenni idén.

Kálóczi Kristóf a nemzeti park lepkekiállítását is végignézte (Fotó: Bajdó Bettina)

A Lepkék közelről kategória nyertese Havas Márta lett Őszi hajnal gyöngyei című képével. Második helyre kerültek Ludányi Gyula és társai, a harmadik helyet pedig Bauer Bea vívta ki magának. A lepkék viselkedése kategóriában Ludányi Gyuláék bizonyultak a legjobbnak Málnapohók jövője című fotójukkal. Második lett Kovács Norbert. A Lepkék kapcsolatai kategória győztese Csúcs Dóra sárga lepkéje lett, a képzeletbeli dobogó második fokára dr. Banizs Károly állhatott fel. A lepkék és élőhelyük kategóriában Kovács Pál Gyűjtögetők című képe nyerte el leginkább a zsűri tetszését, itt második lett Ásztai József. Kísérletezésben, formában és kompozícióban Ludányi Gyuláék nyertek, őket Riesz Abigél és Dulai Dávid követte a sorban. A különdíjat idén Kovács Pál kapta A természet szeszélyei című fotójával.

A képek a nemzeti park honlapján is megnézhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!