Őriszentpéter

2015.08.18. 15:20

Határok nélkül

Őriszentpéter - Szombaton nyitotta ki kapuit Hétrétország, egészen augusztus 23-ig várják a köztiválozókat. Nem titkolt céljuk, hogy a határokat is átlépjék a rendezvénnyel.

Bajdó Bettina

Sülyi Péter főszervező elmondta, hogy a határok átlépése a programkínálatban már nem egyszer megjelent, hiszen Ausztriából és Szlovéniából is érkeztek már fellépők, volt nyitott porta is. Ők azonban szeretnék, ha a látogatók között is több külföldi lenne.

- Nálunk speciálisabb környezetben, mérsékeltebb áron érhetők el a programok - folytatta Sülyi Péter.- Gondoltunk arra, hogy a helyiek is szeretnének részt venni a rendezvényen, mi a közönségünk Szentgotthárd, Szombathely, Zalaegerszeg, Nagykanizsa környékéről érkezik. Célunk még, hogy a határon túlra is eljussunk, vagy onnan jussanak el hozzánk. Ezért a fesztiválkalauzunk elérhető német, szlovén és angol nyelven is. A tapasztalat az, hogy még nem fedezték fel a külföldiek az Őrséget. Létfontosságú számunkra, hogy az árainkat alacsonyan tudjuk tartani. A felmérések szerint a mi közönségünk a fiatal és a közép-korosztálybeli családosok közül kerül ki. Sokan érkeznek gyerekkel, ezért a gyerekprogramokra is nagy hangsúlyt fektetünk. Szeretnénk, hogy azok, akik kis korukban a mi játszóházunkban töltötték a napot, azok felnőttként a rendezvényeinkre is visszatérjenek majd.

Sápi Boglárka és Tomasik Máté betekintett a nyitott portákra. Fotó: Bajdó Bettina

A nyitott porták sajátossága mellett kulturális programkínálat is van, nagyobb és igényesebb. Színházzal és koncertekkel kedveskednek az ide érkezőknek. Szerdán például délelőtt a veleméri templomban Német Ferenc barokk zenét játszik, este pedig Őriszentpéteren kinyit a Pajtaszínház, a felvidéki Csavar Színház előadását nézhetik meg az érdeklődők.

Sápi Boglárka és Tomasik Máté nem a Hétréország programjaira érkezett az Őrségbe, hanem az itt nyaraló rokonokat látogatták meg. De úgy döntöttek, ők is részt vesznek a nyitott porták programjában, mely szerintük is jó elképzelés. Hiszen olyan mesterségekbe kapnak betekintést, amire Budapesten nincs lehetőségük. Most viszont éltek az alkalommal és kihasználták, hogy kipróbálják az újdonságokat is. Simogattak háziállatokat, s a helyi ízeket is megkóstolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!