Őriszentpéter

2015.09.26. 15:37

Játékosan ismerkednek a tök kultuszával

Őriszentpéter - Idén 12. alkalommal rendezik meg a hétvégén az Őrségi Tökfesztivált, a programokba bekapcsolódott a nemzeti park, valamint Szalafő, Nagyrákos és Magyarszombatfa is.

Bajdó Bettina

A hagyományokhoz híven pénteken konferenciával kezdődött a rendezvény a nemzeti parkban, idén a töktermesztés volt fókuszban. A nagyrákosi művelődési házban pedig múltidéző tökmagköpesztésre invitálták az érdeklődőket. Szalafőn vasárnap estig kinyitottak a porták. Szombaton kézműves kirakodóvásár, helyi termékek piaca várta az érdeklődőket. A népi játékokon és bemutatókon keresztül bárki megismerkedhetett a tök helyi kultuszával. A programok vasárnap is folytatódnak, Magyarszombatfán 9 órakor a Fazekasháztól gombatúra indul Molnár Attila vezetésével. Itt is lesz helyi termékek vására, valamint a cserépedényben és bográcsban főtt, kemencés ételekből bárki kóstolhat. Őriszentpéteren is vásárral várják az érdeklődőket, lesznek kulturális programok. Délután négykor a Cimbaliband koncertje zárja majd a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!