Őriszentpéter

2016.03.24. 17:49

Döntött az őriszentpéteri testület orvoskérdésben

Őriszentpéter - Helyi építészeti értékek védelme, pályázatok, orvoskérdés - fontos ügyekben döntöttek az őrségi kisváros képviselői.

Kálmán György

Az őriszentpéteri képviselők legutóbbi testületi ülésükön rendeletet alkottak a helyi építészeti értékek védelméről. A rendelet hatálya a város közigazgatási területén lévő helyi építészeti értékekre terjed ki. A rendelet tartalmazza a helyileg védett értékek hasznosítására, fenntartására, átalakítására, bővítésére és bontására vonatkozó előírásokat. A védelem fajtái lehetnek: egész épület vagy építmény védelme, illetve valamilyen részérték védelme. A védett építészeti értékek közé került a települést szimbolizáló sárga ház a város központjában és a főtér megmaradt része, valamint a régi orvosi rendelőknek helyet adó épület.

Az önkormányzat közbeszerzési szabályzatáról is tárgyaltak, a képviselők elfogadták a 2016-os közbeszerzési tervet.

A fogorvosi rendelő és a kapcsolódó szolgálati lakás felújítására, valamint fogorvosi eszközök beszerzésére nyújtottak be pályázatot az őriszentpéteriek.

Február 16-án dr. Nagypál Judit az I. számú őriszentpéteri körzet, Kondorfa és Szalafő háziorvosa felmondott, és kérte a feladat-ellátási szerződésének közös megegyezéssel és március 31-ei hatállyal történő megszüntetését. A doktornő egyúttal lemondott a praxisjogról a feladatellátás megszűnésével. Zsolnai Zoltán, Vasszécseny polgármestere február 27-ei keltezésű levelében arról adott tájékoztatást, hogy Csempeszkopács és Tanakajd községek önkormányzataival együtt megtartott testületi ülésükön elfogadták dr. Nagypál Judit pályázatát a háziorvosi állásra. Egyben kérte, hogy a doktornő esetében az érintett önkormányzatok tekintsenek el a jogszabályban előírt hat hónapos felmondási időtől. Kondorfa, Szalafő és Őriszentpéter önkormányzatai a kérelmeket március 16-án tárgyalták, és támogatták dr. Nagypál Judit kérelmét.

Dönteni kellett még két másik kérdésről is, az üres praxis mielőbbi betöltésére kiírt pályázatról, valamint az addigi helyettesítésről. A három önkormányzat a doktornő korábbi helyettesét, dr. Németh Sándort bízta meg a feladattal, aki a kötelező 7,5 óra helyettesítési idő helyett 10 óra rendelést vállalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!