Őriszentpéter

2016.03.10. 17:07

Nyeregbe pattantak - az Őrségben túráztak

Őriszentpéter - Nemrégiben alakult meg az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület. A régió legfiatalabb civil szervezetének aktivistái azonnal munkához láttak, és első nekirugaszkodásra nyílt kerékpártúrát szerveztek március első hétvégéjén.

Kálmán György

Bár az időjárás nem kedvezett a szabadtéri rendezvényeknek, mégis csaknem húszan jöttek össze, hogy a mostoha körülmények ellenére az Őrség 1-es elnevezésű kerékpáros útvonalon 31,3 kilométert teljesítsenek.

A szervezők örömtelinek nevezték, hogy nemcsak a környékről, hanem a megye másik feléből is érkezett túrázó. Ráadásul a meggyeskovácsi 71 éves bringás volt a kerekezők korelnöke ezen a kiránduláson.

Fotó: Tóth Jenő

A jövőben minden hónap első szombatján szerveznek túrákat. Áprilisban az Őrség 2-es, míg májusban az Őrség 3-as kerékpáros túraútvonalat ismerhetik meg a résztvevők. Ám nem csak ezeken a napokon pattannak nyeregbe a természetbarátok, a hosszú hétvégén a bajánsenyei Kis-hegyre, majd onnan Kercaszomorra kerekeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!