Őriszentpéter

2016.06.16. 16:05

Kaszálógyümölcsösök

Őriszentpéter - A térség három nemzeti parkja hirdetett közös rajzversenyt, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett élőhelyre.

Kálmán György

A kaszálógyümölcsös az Őrség jellegzetes, gazdag élővilágú, fajgazdag és értékes tájfajtákat őrző élőhelye - veszélyben van, a felhagyás, átalakítás miatt. Már most is csak töredéke található a hajdani gazdagságnak - ezért volt ez a témája az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, a Raab Natúrpark és a Goričko Tájvédelmi Park közös rajzversenyének.

Hátul az őriszentpéteri lányok második helyezett Szelídgesztenyék csapata: Mátyás Dorina, Pivonka Panna, Tóth Hanna Bíbor, Cseszkó Mandula és Miseta Fanni. Előttük a fiúk első helyezett csapata: Katona Bálint, Bodonczi Vince, Bodonczi Lóránt és Bertha Levente. A csapatképről hiányzik Nagy Botond Fotó: Kevy Albert

Alsósokat kértek alkotásra: három-ötfős csapatokban készítettek négy-négy rajzot a gyümölcsészetről. Hét iskola 49 csapata nevezett, országonként hirdettek eredményt. A magyarországi döntés szerint az őriszentpéteri negyedik osztályosok Kaszások nevű fiúcsapata lett az első helyezett. Az Élményeim a kaszálógyümölcsösben című pályázatra beküldött alkotásokból kiállítást rendeznek mindhárom országban, Őriszentpéteren várhatóan majd az ősszel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!