a campust lezárták

2018.03.02. 17:49

Újabb iskolai lövöldözés volt Amerikában

Lövöldözés történt egy egyetemen Michigan szövetségi államban pénteken. A lövöldözésben két ember életét vesztette.

A rendőrség szerint a halottak nem diákok voltak. Korábban a rendőrség még arról számolt be, hogy két embert golyótalálat ért, de azzal kapcsolatban semmit nem közöltek, hogy megsebesültek vagy meghaltak-e. A lövöldöző elmenekült.

A rendőrség feltételezi, hogy a lövöldözést „helyi probléma” válthatta ki, ezzel kapcsolatban azonban részleteket nem közöltek.

A Detroit Free Fress című napilap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy

a gyanúsított, James Eric Davis agyonlőtte szüleit, akik érte mentek, hogy hazavigyék a tavaszi szünidőre.

A campus rendőrsége azonosította Davist és sajtótájékoztatón adta közre a fényképét. Larry Klaus rendőrhadnagy szerint a térfigyelő kamerák felvételei arra utalnak, hogy a lövöldözés után gyalogosan menekült.

Klaus elmondta, hogy Davist még  csütörtök éjjel a campus rendőrsége kórházba szállította kábítószer-problémák – feltehetően túladagolás – miatt. További részleteket nem közöltek.

A Detroittól mintegy kétórányira északnyugatra fekvő Mount Pleasantban található Központi Michigan Egyetemet, amelynek központi kampusát legalább 20 ezer egyetemista látogatja, lezárták. A helyszínre számos rendőr- és mentőautó érkezett.

A nyomozók egy 19 éves férfit keresnek, akinél feltehetően fegyver van, és – mint fogalmaztak – veszélyes.

Az egyetem felszólította a diákokat, hogy keressenek menedéket.

Arról egyelőre nem tudni, hogy  voltak-e sebesültek.

Az egyetem helyi idő szerint reggel fél tíz tájban tett ki figyelmeztetést a Facebook-oldalán, közölve, hogy lövések dördültek el a Campbell Hallban. A diákoknak automata telefonüzenetet is küldtek. A lövöldözés a tavaszi szünidő előtti utolsó napon történt.

Az Egyesült Államokban, ahol annyi fegyver van forgalomban, amennyi a lakosainak száma, gyakoriak a fegyveres támadások, legutóbb február 14-én halt meg 17 ember egy középiskolai lövöldözésben Floridában.

A floridai lövöldözés az iskolákban elkövetett sorozatos támadások újabb epizódja. Newtownban 2012-ben 26 ember halt meg egy általános iskolában, 2007-ben pedig a virginiai műszaki egyetemen elkövetett mészárlásnak 32 halálos áldozata volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában