Az élő hagyomány továbbadása

2018.08.20. 13:01

Potápi csángó magyarokat köszöntött Budapesten

A Moldvai Csángómagyarok Szövetségének száztagú küldöttségét köszöntötte a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára hétfőn.

Budapest, 2018. augusztus 20. Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs államtitkára (j) köszönti a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének száztagú küldöttségét a Duna palotában 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen. MTI Fotó: Kovács Tamás

Potápi Árpád János a Duna-palotában tartott beszédében kiemelte: igen sok településről érkeztek Budapestre Szent István király ünnepe alkalmából azok, akik vették a fáradságot az útra.

Hangsúlyozta: a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság azért támogatja ezt az utat, mert a csángók mindent megtesznek, hogy a csángó magyar hagyományokat megőrizzék és továbbadják gyermekeiknek, unokáiknak.

A budapesti úttal igyekeznek honorálni ezt a munkát – mutatott rá Potápi Árpád János.

Borítókép: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (j) köszönti a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének száztagú küldöttségét a Duna palotában 2018. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában