büntetés

2019.03.20. 15:47

Tiltott testi érintkezés miatt botoztak meg párokat Indonéziában

„Vétkeik” a házasság előtti szexuális kapcsolattól az egyszerű ölelésig vagy egymás kezének fogásáig terjedtek.

Házasságon kívüli, tiltott testi érintkezés miatt öt párt nyilvánosan megbotoztak a nyugat-indonéziai Aceh tartományban szerdán.

A fenyítést a tartományi székhely, Banda Aceh egyik mecsetje előtt hajtották végre, a párok „bűnük súlyától” függően négytől huszonkettőig terjedő ütleget kaptak egy nádpálcával, miután mindannyian letöltöttek több hónap börtönbüntetést is. „Vétkeik” a házasság előtti szexuális kapcsolattól az egyszerű ölelésig vagy egymás kezének fogásáig terjedtek.

Indonézia lakossága többségében muszlim. Aceh az ország egyetlen tartománya, amelyben szabad kezet engednek az iszlám törvénykezésnek, a saríának.

Több száz ember, köztük számos gyermek nézte végig a nyilvános büntetést. A botozás gyakori büntetési forma Acehben. Az iszlám vallásban tiltott alkoholfogyasztás, illetve szerencsejáték esetén is alkalmazzák.

Jogvédők kegyetlennek nevezték ezt a büntetési formát, és követelték a botozás tilalmát. Joko Widodo, az ország államfője szintén ennek a fenyítési módszernek az eltörlését támogatja, az Aceh tartományban élők nagy többségével ellentétben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában