Ország-világ

2020.06.30. 12:02

Kirobbanó siker az Orbán Viktorról szóló könyv Bulgáriában

A szerző górcső alá veszi az Orbán-kormány elmúlt tíz évben elért legfőbb sikereit, gazdaság- és családpolitikáját.

Budapest, 2020. március 6. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a fennállásának 100. évfordulóját ünneplõ magyar rendõrség ünnepi állománygyûlésén az Országházban 2020. március 6-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Kairosz Kiadó kiadásában magyarul is megjelent Georgi Markov bolgár politikus könyve Orbán Viktor magyar miniszterelnökről Az Orbán-jelenség címmel. „Szeretem Orbán Viktort, mert szeretem Magyarországot” – írja a szerző, aki vállalja a magyar kormányfő iránti szimpátiáját.

A Magyar Nemzet cikke szerint Markov politikai fenoménnek nevezi Orbán Viktort, amiért harminc éven át folyamatosan képviselőnek választották, négyszer miniszterelnöknek, és tíz éve kormányoz kétharmados többséggel. A szerző bemutatja Orbán Viktor politikai pályafutását, ismerteti leghíresebb mondásait, véleményét a liberális és illiberális demokráciá­ról, bemutatja harcát Európa keresztény értékeinek megőrzéséért, küzdelmét a brüsszeli bürokratákkal, az Európai Parlament balliberális szárnyával és a Soros-birodalommal.

Az egykori alkotmánybíró Georgi Markov ma a legnagyobb bolgár kormánypárt, a jobboldali Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért parlamenti képviselője, az egyetlen honatya, aki tagja volt a rendszerváltás utáni alkotmányozó nemzetgyűlésnek. Szókimondása és szellemessége miatt rendszeresen szerepel mind a baloldali, mind a jobboldali médiában.

Markov szerint Orbán Viktor annyira népszerű Bulgáriában, hogy ha indulna a választásokon, csak egy „Szervusz!”-t kellene mondania, és máris bejutna a parlamentbe.

Markov könyve Bulgáriában kirobbanó sikert ért el, több városban rendeztek író-olvasó találkozókat, ahol tömött sorokban várakoztak a dedikálására.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában