Járvány

2020.09.21. 12:19

Ismét üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház sátorrendszerét

A megbetegedések számának csökkenésével a sátorrendszert már nem használta a kórház, most azonban a betegségszámok növekedésével indokolttá vált az újbóli üzembe helyezése.

Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) sátorrendszerét, amelyben a koronavírus-fertőzöttek előzetes szűrését végzik.

A Szent László Kórház telephelyén a sátorrendszer szállítását, telepítését és újbóli üzembe helyezését felügyelő Bánsági László ezredes, az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet intézetvezetője hétfőn újságíróknak elmondta: a sátorkomplexumot március 25-én építették fel, hogy a kórházba érkező betegek előosztályozását ott végezhessék a kórház dolgozói.

Mint mondta, a megbetegedések számának csökkenésével a sátorrendszert már nem használta a kórház, most azonban a betegségszámok növekedésével indokolttá vált az újbóli üzembe helyezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában