Ország-világ

2020.12.17. 14:07

Pikóék is megfúrhatják az előválasztást

Egyre inkább tűnik úgy, hogy a baloldal nem veszi komolyan az előválasztásról szóló, korábban meghirdetett saját terveit.

Míg nemrégiben a DK kezdte el több választókerületben felépíteni a saját jelöltjeit a 2022-es országgyűlési képviselő-választásra, most a Pikó András VIII. kerületi polgármesterhez köthető C8 – Civilek Józsefvárosért Civil Társaság jelentette be tényként, hogy Csordás Anettet indítják Józsefváros és Ferencváros közös, 6-os számú választókörzetében jelöltjeként.

Csordás megnevezése azért is különös, mert korábban arról lehetett hallani, hogy a legnagyobb eséllyel az MSZP-s Korózs Lajos szerezheti meg a jelöltséget a választókerületben.

Az is ironikus, hogy kampányvideójában Csordás Anett azt hangoztatta, hogy „egy éve Józsefváros életébe hatalmas változást hoztunk, és megmutattuk az egész országnak, hogy a politikának rólunk és a közösségeinkről kell szólnia”, hiszen a tavaly őszi önkormányzati választáson mandátumot nyerő baloldali polgármeseterek közül talán

Pikó András alkalmasságával kapcsolatban merült fel a legtöbb kérdés.

Országosan ismert ügy lett az úgynevezett menzabotrány, ahogyan Pikó olyan szürreális elképzelései is, mint hogy méhkaptárokat telepítene a buszmegállók mellé.

Különösen nagy elégedetlenséget okoz a helyi lakosok körében a kerület rohamosan romló köztisztasága, és a kaotikus hajléktalanhelyzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában