Ország-világ

2020.12.05. 09:30

Varga Judit: a főbűnös azóta is büszke 16 évvel ezelőtti tettére

Az igazságügyi miniszter emlékeztet: a baloldal 2004-ben, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampányában a határon túli magyarok elleni voksolásra buzdított.

Varga Judit Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy tizenhat éve árulta el Gyurcsány Ferenc először a magyarokat, amikor 2004. december 5-én a kettős állampolgárságról szóló népszavazás kampányában az akkor regnáló Gyurcsány-kormány a határon túli magyarok elleni voksolásra buzdított.

„Már 16 éve, hogy a szégyen napján a baloldali hecckampánynak köszönhetően az anyaország cserben hagyta sok millió magyar testvérünket. 2010 óta a nemzeti kormány döntéseivel (többek között a kettős állampolgárság és a nemzeti ősszetartozás napjának bevezetésével) igyekezett begyógyítani a sebeket, melynek köszönhetően folyamatosan erősödik a kötelék a külhoni és az anyaországi magyarság között. Ugyan a baloldal egy része már belátta hibáját és elnézést kért a 16 évvel ezelőtti szégyenletes uszításért, de a főbűnös azóta is büszke akkori tettére” – írta a miniszter.

Borítókép: Varga Judit

Ezek is érdekelhetik