terror

2021.01.03. 12:16

Keresztények kivégzéséről készült videóval üzentek a terroristák

Öt keresztény kivégzését vették videóra az Iszlám Állam terroristái, így üzenve a világnak, és Nigéria keresztényeinek. A férfiakat még karácsonykor rabolták el, amikor több falut is feldúltak, és sok embert megöltek.

Az Iszlám Állam nyugat-afrikai ágának (ISWAP) terroristái még karácsonykor raboltak el 11 embert Nigéria észak-keleti, főként keresztények lakta településeiről, amikor több falut is feldúltak, templomokat, kórházat gyújtottak fel, és válogatás nélkül lőttek az emberekre – számolt be a V4NA.

A terroristák december 29-én videóra vették, ahogy az elraboltak közül öt embert kivégeznek. A felvételen az ISIS öt fegyveres tagja előtt térdel az öt áldozat hátrakötött kézzel, akiket felszólítanak, hogy mondják a nevüket, és azt, hogy „keresztény vagyok”.

A videón az egyik ISWAP-fegyveres a Nigéria északi részén elterjedt hausa nyelven azt mondja: „ez figyelmeztetés a világ minden részén élő kereszténynek és a nigériai embereknek. Nem felejtjük el, mit tettetek testvéreinkkel Zangon Kataf városában és Nigéria más részein. Használjátok ezen öt testvéretek fejét istentelen ünneplésetekhez!”

Ezután agyonlövik őket.

A fegyveresek az 1992-ben kirobbant Zangon Kataf-i válságra hivatkozhatnak. Ekkor egy piac áthelyezésének javaslata miatt törtek ki véres, etnikai összecsapások, melyekben több száz ember meghalt.

Pakisztán után Nigériában ölték meg a legtöbb keresztényt, az Open Doors International nevű szervezet 2020-as listája szerint pedig a 12. helyen áll azok között az országok között, ahol a keresztényeket üldözik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában