Járvány

2021.04.14. 16:36

Május 2-án nyitnak a református templomok

A Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa a javuló járványhelyzetre és az egyre nagyobb átoltottságra tekintettel kéri a templomok május 2-i nyitását az egyház valamennyi gyülekezetétől.

Az elnökségi tanács szerdai határozatában a „javuló járványhelyzetre és az egyre nagyobb átoltottságra tekintettel” kéri a templomok május 2-i nyitását az egyház valamennyi gyülekezetétől. „Hosszú ideje vagyunk bezárva, sokan várjuk már azt a pillanatot, amikor ismét találkozhatunk közösségeinkben” – fogalmaztak. Ugyanakkor felhívják az egyháztagok figyelmét arra, hogy a „járvány továbbra is velünk van”.

Az elnökségi tanács azt kéri, hogy a nyitást „józanul, megfontoltan, valamennyi járványügyi intézkedést szigorúan betartva” és fokozatosan hajtsák végre.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a hosszú gyülekezeti éneklés növeli a fertőzés kockázatát. A református templomokban március 8. óta szünetelnek a nyilvános istentiszteletek a koronavírus-járvány miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában