Ország-világ

2021.08.10. 18:54

Lemondott New York szexuális zaklatással vádolt demokrata kormányzója

Andrew Cuomo részben elismerte a vádakat, 14 napon belül távozik posztjáról.

Bejelentette lemondását New York demokrata kormányzója, Andrew Cuomo, akit szexuális zaklatással vádolnak – írja a Fox News nyomán az Origo. Cuomo 14 napon belül távozik.

A kormányzó részben elismerte a vádakat, amikor azt mondta, hogy sajnál minden félreérthető viselkedést.

Az ügyész által megfogalmazott büntetőjogi értelemben vett vádakat viszont tagadta.

Andrew Cuomo
Fotó: Johannes Eisele / AFP

A New York állam főügyészsége által vezetett vizsgálat szerint Andrew Cuomo több nőt is szexuálisan zaklatott, akik közül sokan fiatal nők voltak, és olyanokat, akik a politikus irodájában dolgoztak.

Nem kívánt érintésekkel, csókokkal, ölelésekkel és illetlen megjegyzésekkel zaklatta őket

- részletezte a nyomozás eredményeit a főügyész, Letitia James.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy Andrew Cuomo és támogatói bosszút álltak az egyik korábbi alkalmazotton, aki vádakkal állt elő. A főügyész tájékoztatása szerint az ügyvédek a vizsgálat során 179 emberrel beszéltek, köztük 11 panaszossal. Az ügyvédek 74 ezer bizonyítékot vizsgáltak meg, köztük dokumentumokat, e-maileket, hangfájlokat és fotókat.

Andrew Cuomót az év eleje óta több nő is megvádolta azzal, hogy szexuális tartalmú megjegyzéseket tett nekik, vagy ”illetlenül„ érintette meg őket. A kormányzó a kezdetektől tagadta az ellene felhozott vádakat, de korábban elnézést kért, ha – ahogyan fogalmazott: – akaratlanul kellemetlen helyzetbe hozott néhány nőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában