Ország-világ

2021.10.03. 20:27

Karácsony Gergely ismét örök hűséget fogadott Gyurcsány Ferencnek

A főpolgármester büszke arra, amit a DK-val együtt elértek és szerinte nem lehet Gyurcsány nélkül elképzelni a közös baloldali listát.

2014-ben – többek között – én voltam az, aki követelte, hogy az akkori baloldali pártok ne hagyják ki a Demokratikus Koalíciót az ellenzéki összefogásból

– vallotta be Karácsony Gergely, aki vasárnapi kampányrendezvényén ismét hitet tett a Gyurcsány-párt mellett – írja a Magyar Nemzet. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – aki pont a DK-s Dobrev Klárától kapott ki az előválasztás első fordulójában – arról is beszélt, hogy büszke arra a politikára, amit a Demokratikus Koalíció polgármestereivel és képviselőivel, valamint Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettessel közösen elértek.

A beszéd Gyurcsány-pártnak udvarlói mondataiból készített videós összeállítást az Alapjogokért Központ.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az eseményen a pozíciók osztogatásába beletanult Karácsony ígéretet tett, hogy Hadházy Ákosra bízná az elszámoltatással kapcsolatos feladatokat, amennyiben kormányra kerülne. Ugyanakkor Karácsony néhány napja még úgy nyilatkozott a Partizán műsorában, hogy ha ő lesz a miniszterelnök, akkor Márki-Zay Péter lesz az „elszámoltatási atyaúristen”.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én.

Ezek is érdekelhetik