Egyértelmű kiállás

2021.12.08. 15:55

Nacsa Lőrinc: a baloldal Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt

A politikus szerint sem a magyar baloldal, sem Brüsszel nem akarja, hogy a magyar emberek dönthessenek saját családjuk és gyermekeik jövőjéről.

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal támadja a gyermekvédelmi népszavazást és ezzel nyíltan Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdai, az MTI-hez is eljuttatott videónyilatkozatában Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő aznapi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki politikus „teljes képtelenségnek” nevezte, hogy az európai intézmények LMBTQ-aktivistákat akarnak az óvodákba küldeni, és azt mondta, ezen ügy miatt tart vissza az Európai Bizottság uniós forrásokat.

A kormánypárti politikus úgy értékelt:

azzal, hogy Ujhelyi István „hülyeségnek” nevezte a tavasszal esedékes gyermekvédelmi népszavazást, a baloldal nyíltan Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt.

Azt mondta, a baloldali politikus bejelentkezésében „hosszasan mentegette” Brüsszelt, és éles szavakkal támadta a népszavazást, az egész gyermekvédelem kérdéskörét pedig álproblémának nevezte. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a baloldal ugyanezt csinálta a bevándorlási válság idején is.

A KDNP frakciószóvivője szégyenletesnek nevezte, hogy a baloldal a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárást is támogatja.

Kijelentette, sem a magyar baloldal, sem Brüsszel nem akarja, hogy a magyar emberek dönthessenek saját családjuk és gyermekeik jövőjéről. Ezzel szemben – folytatta – a Fidesz-KDNP szerint a gyermekvédelmi népszavazás a magyar családok jövőjéről szól, és erről csak a magyar emberek dönthetnek.

A gyermekek szexuális nevelése kizárólagosan a szülők joga – szögezte le, arra kérve mindenkit, hogy vegyen majd részt a népszavazáson, és ezzel is védje meg a gyermekeit.

Borítókép: Ujhelyi István EP-képviselő (MSZP-Párbeszéd) felszólal a 2021-27. évi ciklus EU-s forrásainak felhasználásáról szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában