Felháborító!

2022.01.31. 17:22

A magyar miniszterelnököt akasztaná Óbuda főkertésze

Kerényi-Nagy Viktor, az óbudai főkertész bejegyzése miatt feljelentést tettem a mai napon a III. kerületi Rendőrkapitányságon, mert szerintem maximálisan kimeríti a közösség elleni uszítás tényállását

– írta hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, Óbuda-Békásmegyer képviselője.

„A mentett képen is jól látható, hogy több mint 19 órán keresztül volt nyilvános a bejegyzése, amelyre 24 lájkot is kapott ez idő alatt, köztük a Momentum kultúrpolitikusáét, Halmai Róbertét, aki az önkormányzati Esernyős Kft. vezetőjeként kedvelte a gyűlöletkeltő posztot. Ilyen embereknek nincs helye a közéletben, a közszolgálatban” – értékelt Bús Balázs,  Óbuda-Békásmegyer képviselője.

Messze nem ez volt az első eset, amikor baloldali közéleti szereplők durván sértegették politikai ellenfelüket, vagy erőszakos cselekményekről fantáziáltak.

A Momentumos Szarvas Koppány Bendegúz a koronavírus-járvány idején fogalmazott így:

Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.

Ugyanő egy hozzászólásában kijelentette: „az eredménytelen tüntetések alternatívája, hogy vér folyjon”.

A baloldali zenész, Czutor Zoltán is szívesen értekezett az utcai akasztásokról.

Az év elején elhunyt Homonnay Gergely pedig pezsgőbontást helyezett kilátásba a magyar miniszterelnök halálakor, az alábbi szavakkal:

A poloskát is wc-papírba csomagolva dobtam ki nyáron az ablakon, de ahogy az Ozban a gonosz boszorkány halálát várták, úgy várom Orbánét is, és pezsgőt fogok bontani, ha megdöglik. Mert emberek élete szárad a lelkén.

Mint ahogy emlékezetes az is, hogy korábban Márki-Zay Péter is kandelábereket és román forradalmat emlegetett egy fórumon:

Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül.

Borítókép: Kerényi-Nagy Viktor (YouTube)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában