Reagálás az ígéretekre

2022.01.10. 13:43

Fidesz: a baloldalnak a vérében van a megszorítás

A Fidesz szerint mindegy, mit ígér a baloldal a kampányban, mert ahogy korábban, ma is a megszorítás a programja.

A nagyobbik kormánypárt hétfői közleményében arra reagált, hogy az ellenzéki pártok sajtótájékoztatójukon megszorítások nélküli államadósság-csökkentést ígértek.

A Fidesz szerint ugyanakkor "teljesen mindegy", hogy a baloldal mit "ígérget" a kampányban, mert 2006-ban is "végighazudták a kampányt, pénzosztogatást ígérgettek mindenkinek, aztán kormányra kerülve az ellenkezőjét csinálták".

"A baloldalnak a vérében van a megszorítás" - fogalmaztak a közleményében. Hozzátették: a Gyurcsány-Bajnai-korszak a megszorításokról szólt, hiszen tizenötször emelték a rezsit, sorozatosan emelték a családokat, a dolgozókat és a vállalkozókat terhelő adókat, befagyasztották a béreket, elvették a 13. havi nyugdíjat, eltörölték a családtámogatásokat és az otthonteremtési támogatásokat, fizetőssé tették az egészségügyet, mindeközben az IMF "adósrabszolgájává" tették Magyarországot.

Hangsúlyozták: 

a baloldalnak ma is a megszorítás a programja, a kijelölt miniszterelnök-jelöltjük a rezsicsökkentés, a minimálbér és a 13. havi nyugdíj eltörléséről beszél, valamint hibának tartja a vizitdíj és a kórházi napidíj megszüntetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában