Hit

2022.01.06. 23:24

Lengyel érsek: Kultúrharc zajlik a család intézménye ellen

Marek Jedraszewski úgy értékelte: manapság Jézus Krisztus elutasításának, illetve elfogadásának drámája zajlik.

Nagy kultúrharc zajlik a házasság és a család intézménye ellen – jelentette ki Marek Jedraszewski krakkói érsek csütörtökön a vízkereszt ünnepén tartott szentmisén. Ünnepi homíliájában az érsek az ember mai öndicsőítése és a genderideológia közötti összefüggésről is beszélt - írja a Magyar Nemzet. 

A vízkeresztnapi szentmisén a waweli székesegyházban mondott homíliájában Marek Jedraszewski úgy értékelte: manapság Jézus Krisztus elutasításának, illetve elfogadásának drámája zajlik, amikor az Isten helyére az ember „önmagát állítja, azt gondolva: semmi sem korlátozza őt, még a biológia s az erkölcs törvényszerűségei sem”. Az érsek szerint az ilyen felfogásból ered „a házasságról, a családról, a nő és a férfi méltóságáról szóló igazságot kétségbe vonó genderideológia”.

Az egyházi méltóság rámutatott: „A házasság és a család intézménye ellen irányuló nagy kultúrharc zajlik”, mindazonáltal Lengyelországban – ahol a vízkereszt ünnepe 2011-ben munkaszüneti nappá vált – a napkeleti bölcsek, az Úr megjelenésének ünnepe a családok ünnepévé vált.

Borítókép: Marek Jedraszewski krakkói érsek (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában