Magyarázkodás

2022.01.10. 17:56

Mártha Imre: nem esik rosszul, hogy Gyurcsány-fiókának neveznek

A cégvezér szerint energetikai influenszerré emelte őt a vele foglalkozó sajtó.

Azt gondolom, ez egy Gyurcsány miniszterelnök úr ellen már évtizede alkalmazott karaktergyilkosságból ered. Azt gondolhatja talán a kormánymédia, hogy pejoratív dolog bárkit e karaktergyilkolt körhöz sorolni. Szerintem nem az, és a magyarok egy jelentős körében sem az. Ez nekem egyáltalán nem esik rosszul

– nyilatkozta Mártha Imre a HVG azon kérdésére, hogy Gyurcsány-fiókának tartja-e magát. A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. vezére az esetleges lemondásával kapcsolatban azt mondta, a választásokig még száz nap van, és szerinte ha így tenne, akkor sem állna le „a mocskolódás” – írja a Magyar Nemzet.

Akkor nem azt mondanák, hogy a BKM vezére, hanem hogy a BKM volt vezére, és ugyanúgy menne tovább

– vélekedett. Mártha Imre úgy gondolja, hogy a fotók, amik róla, a házáról és az autójáról megjelentek a sajtóban, azok egy részét titkos adatgyűjtéssel vagy megfigyeléssel szerezték meg a médiadolgozók. Az általa 2017-ben megvásárolt Bentley luxusautóját pedig magánszemélyként vásárolta, s nem érti miért kritizálják miatta.

Ismét hangsúlyozom, miért ne vásárolhatnék ilyet az elmúlt 25 év munkaviszonyából származó vezetői juttatásaimból?

– jelentette ki. A cégvezér az általa megosztott nyaralós képekkel kapcsolatban azt mondta, nem érti, hogyan kerültek ki az Instagram-fiókjáról, hozzátéve, hogy a kritizált fotókon szerinte semmi szenzáció nincs, mivel több millió hozzájuk hasonló kép van a közösségi médiában. Mártha szerint dermesztő, hogy egy ember nyaralása napokig szenzációnak számít a sajtóban, de úgy gondolja, pozitívuma is van a jelenségnek.

Persze ha úgy vesszük, van ennek a lejárató kampánynak pozitív oldala: afféle energetikai influenszerré emelt, a saját honlapom napi látogatottsága mostanában valószínűleg sok KESMA-médiumét meghaladja.

– fogalmazta meg észrevételeit.

Borítóképünkön Mártha Imre. Fotó: MTI/Nagy Lajos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában