Március 15.

2022.03.15. 09:59

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel.

Katonai tiszteletadás mellett felvonták a nemzeti lobogót a március 15-ei nemzeti ünnepen, kedd délelőtt az Országház előtt.

A lobogót Áder János köztársasági elnök és Kövér László házelnök jelenlétében, a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a lovas díszegység.

Huszárok a Kossuth téren, ahol felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2022. március 15-én. A Parlament lépcsőjén Áder János köztársasági elnök Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje.
Forrás: Bruzák Noémi / MTI


Az eseményen részt vett a kormány több tagja, továbbá az állami és katonai szervezetek és a diplomáciai testület képviselői.

A téren számos család, turista jelent meg.

A nézelődők többsége kokárdát viselt, voltak, akik magyar zászlót tartottak kezükben.

Országszerte és a határon túl is számos ünnepi rendezvényt tartanak az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 174. évfordulója alkalmából. Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament előtt mondja el ünnepi beszédét. Ellenzéki pártok nagygyűléseket tartanak a fővárosban. A budai Várban és a Múzeumkertben egész napos programokkal várják a családokat.

Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2022. március 15-én. 
Forrás: Bruzák Noémi / MTI


Március 15. a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja, az 1848-49-es polgári forradalom és szabadságharc kezdete. Munkaszüneti nap 1989-ben volt először, 1990 óta hivatalos nemzeti ünnep.

Borítókép: A honvédség díszegysége a Kossuth téren, ahol felvonták Magyarország lobogóját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 174. évfordulóján az Országház előtti Kossuth téren 2022. március 15-én. A Parlament lépcsőjén Áder János köztársasági elnök (j2) Kövér László, az Országgyűlés elnöke (j3) és Kun Szabó István, az államfő főhadsegédje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában