Ukrán válság

2022.03.04. 05:50

Újabb kárpátaljai magyar halottja van a harcoknak (videók)

Az orosz hadsereg átvette az ellenőrzést a zaporizzsjai atomerőmű felett – közölte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség pénteken az ukrán nukleáris szabályozási felügyeletre hivatkozva. Folytatódnak a harcok Ukrajna területén.

 

Tizenhétezer afrikai diákot kell kimenekíteni Ukrajnából

Ukrajnában hozzávetőleg nyolcvanezer külföldi diák tanul valamelyik helyi egyetemen, akiknek több mint 20 százaléka afrikai. Rajtuk kívül még több ezer afrikai állampolgár tartózkodik életvitelszerűen Ukrajnában. A legnagyobb afrikai közösségeket nigériai, marokkói, egyiptomi, ghánai, elefántcsontparti, kongói és kenyai állampolgárok alkotják – írja francetvinfo.fr nyomán a Magyar Nemzet.

 

Ugyan számos afrikai állampolgár már elhagyta Ukrajna területét, az orosz hadsereg által körbevett városokból még mindig csaknem tizenhétezer afrikai diákot kell kimenekíteni. A helyzetet nehezíti, hogy nem minden afrikai államnak van hivatalos képviselete Kijevben. 

„A harcoló felek március harmadikán nyitották meg a humanitárius folyosót, amelyen keresztül ki tudjuk menekíteni az érintett afrikai országok állampolgárait, összefogva a nagykövetséggel rendelkező afrikai államokkal” – jelentette be Moise Sarr, a külföldön tartózkodó szenegáliak ügyeiért felelős államtitkár.

„A kialakult helyzethez nekünk nincs közünk, mi csak tanulni jöttünk ide. Ez nem a mi háborúnk”– nyilatkozta egy szintén evakuálásra váró zimbabwei egyetemista. 

 

Az ENSZ szerint eddig 331 civil halt meg a háború miatt

A Guardian azt írja az ENSZ adataira hivatkozva, hogy eddig 331 civil halt meg Ukrajnában a háború miatt, köztük 19 gyerek. A civil sebesültek száma 675.

Az áldozatok többsége robbanás következtében halt meg.

 

Orosz repülőgép szállt le Budapesten

Az Európai Unió tagállamai, köztük Magyarország is kitiltotta a légteréből hétfőtől az oroszországi illetőségű repülőgépeket, emiatt az orosz légitársaságok leállították európai járataikat – írja az Airportal nyomán a Világgazdaság.

Az Aeroflot orosz légitársaság péntek reggel Moszkvából, a Seremetyjevói reptérről indította SU 7030-as számú járatát, amely 

a fehérorosz, lengyel és szlovák légtéren keresztül repült Magyarországra.

Az Aeroflot tájékoztatása szerint Moszkva irányába kizárólag azok az orosz állampolgárok szállhatnak fel erre a járatra, akik olyan retúr jeggyel rendelkeznek bármely oroszországi légitársaság járatára, amelynek Európába tartó szakaszát már felhasználták.

Az uniós tiltás ugyanakkor nem vonatkozik a speciális, eseti engedélyekkel rendelkező, humanitárius vagy repatriációs járatokra, 

az Aeroflot ezért kaphatott engedélyt a lengyel és szlovák légtér átrepülésére, valamint a budapesti le- és felszállásra. 

 

Elsüllyedt az ukrán haditengerészet zászlóshajója

Az ukrán haditengerészet vezérkarának sajtószolgálata közölte a hírt, hogy Mikolajev kikötőjében hullámsírba küldték a Hetman Szagajdacsnij fregattot – adta hírül az ukrán média nyomán a Kárpáthír.

A haditengerészet eme büszkeségének elsüllyesztésére a zászlóshajó parancsnoka adott utasítást. Nehéz ennél fájdalmasabb döntést meghozni, mondta a parancsnok. Olekszij Reznikov hadügyminiszter kijelentette, azért kellett hullámsírba küldeni a fregattot, hogy az ne kerülhessen az ellenség kezébe.

Az ukrán haditengerészet 122,98 méter hosszú és 14,2 méter széles, 193 fős legénységgel üzemeltetett hadihajója 2021 óta felújításon volt a mikolajevi dokkban.

 

Putyin üzent szomszéd országoknak: nincsenek barátságtalan szándékaink

Az orosz elnök figyelmeztette az Oroszországgal szomszédos államok vezetőit, hogy ne fokozzák tovább a feszültséget Moszkvával. 

Nincsenek rossz szándékaink a szomszédainkkal szemben

– jelentette ki Vlagyimir Putyin. 

Vlagyimir Putyin a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (ODKB) rendkívüli ülésén vesz részt videokonferencia keretében vidéki rezidenciáján, Novo-Ogarjovóban 2022. január 10-én
Forrás: Alekszej Nyikolszkij / MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

Az orosz elnök hangsúlyozta: 

azt tanácsolnám nekik, hogy ne vezessenek be korlátozásokat velünk szemben, ne rontsák tovább a kapcsolatainkat. Minden gazdasági kötelezettségünket teljesítettünk, és a jövőben is teljesíteni fogjuk velük szemben.

Az elnök szóvivője közben jelezte: az ukránokkal folytatott csütörtöki tárgyaláson semmilyen dokumentumot nem írtak alá.

Dimitrij Peszkov hozzátette: Moszkva látja a megoldást a háború lezárására, de várják az ukrán fél javaslatait.

 

Újabb kárpátaljai katona haláláról adtak hírt Ukrajnában

Egy 20 év körüli nagyszőlősi fiú, Valerij Méhes is életét vesztette Harkiv ostomában – írja a Kárpáti Igaz Szó egy, a helyszínről tudósító újságíróra hivatkozva. Az orosz-ukrán háborúnak már három kárpátaljai katonaáldozata van; lap korábban beszámolt arról, hogy a 22 éves munkácsi Bilak Vaszil, és a 29 éves ungvári Kis Sándor is életét vesztette a harcokban.

 

Megsérült a zaporizzsjai atomerőmű két munkatársa

Megsérült két biztonsági alkalmazott a zaporizzsjai atomerőműben - közölte a NAÜ főigazgatója. Rafael Grossi azt is elmondta, hogy az erőműben jelenleg

a hat közül csak egy reaktor üzemel

a többit lekapcsolták vagy rutinjellegű karbantartási munkálatok miatt jelenleg nem működik.

Enerhodar, 2022. március 4. Az orosz fegyveres erők tüzet nyitnak a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerőműre Enerhodarban 2022. március 4-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Zaporizzsjai atomerőmű Forrás: Zaporizzsjai atomerőmű

 

Lukasenka: Fehéroroszország nem vesz részt a hadműveletekben

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök pénteken kategorikusan tagadta országa részvételét az ukrajnai háborúban.

"A fehérorosz hadsereg nem vett részt a különleges hadműveletben, és nem is fontolgatja ezt" - idézte a fehérorosz állami média az elnököt.

"Nincs rá szükség" - mondta beszédében, aláhúzva, hogy senki sem kérte a fehérorosz hadsereg beavatkozását. "Nincs okuk aggodalomra" - nyugtatta a lakosságot.

Aszipovicsi, 2022. február 17. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök (b) sajtótájékoztatót tart a Minszktől délre fekvő Aszipovicsi településen lévő katonai támaszponton, ahol a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat zajlik 2022. február 17-én. MTI/AP/Alekszandr ZemljanyicsenkoForrás: Alekszandr Zemljanyicsenko

Egyúttal megismételte: megerősítik az ukrán határ közelében állomásozó fehérorosz csapatokat .

Az elnök szerint országát újra és újra megpróbálják belerángatni a konfliktusba.

A gyakran "Európa utolsó diktátoraként" jellemzett elnök lehetővé tette, hogy az orosz csapatok hadrendbe fejlődjenek területén az Ukrajna elleni támadás során. Emellett orosz repülőgépeket, helikoptereket és rakétákat vetettek be fehérorosz területről. Ugyanakkor az ország az orosz-ukrán béketárgyalások helyszíneként szolgál.

A kijevi kormány korábban azt állította, hogy fehérorosz csapatok harcolnak Ukrajnában, illetve készülnek támadásra az ország ellen.

 

NMHH: Magyarországon is felfüggesztik az orosz RT és a Sputnik adásait

"Magyarország biztosítja az orosz televíziók vételét beszüntető uniós döntés végrehajtását" - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága pénteken.

Emlékeztettek: 

az Európai Unió Tanácsa kedden elfogadta azt a rendeletet, amely egységesen, minden tagállamban felfüggeszti a Russia Today (RT) és a Sputnik médiumok adásait.

A döntés indokolása szerint 

Oroszország folyamatos dezinformációs kampányt folytat az Ukrajna ellen folyó háború kapcsán

 - tették hozzá.

Az NMHH jelezte: a március 1-jén elfogadott rendelet kiterjed a RT és a Sputnik valamennyi platformon sugárzott adására, így a televíziós és internetes tartalmakra egyaránt, ezeket elérhetetlenné kell tenniük a szolgáltatóknak az unió teljes területén, így Magyarországon is.

"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyilvántartása szerint egy olyan műsorterjesztő van hazánkban, akinek televíziós kínálatában megtalálható a RT műsora, őt a hatóság felhívta a szolgáltatás megszüntetésére. Az internetes szolgáltatókra is vonatkozik az uniós tiltás, a rendelet betartását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság folyamatosan ellenőrzi" - írták a közleményben.

 

Lvivben nem működnek a telefonok

Andrej Sadovy polgármester közlése szerint a vezetékes telefonok nem működnek, sőt a mobilokkal sem lehet hívást kezdeményezni vagy fogadni.

Arról is érkeztek hírek, hogy az orosz megszállók lekapcsolták a Vodafone és a Kyivstar mobilhálózatokat egész Herszon régióban.

 

Zsitomirban egy iskolát is lebombázott az orosz hadsereg - videó

A 24TV azt írja, hogy péntek délelőtt a civil infrastruktúra ellen indított támadást Zsitomirban az orosz hadsereg, a bombázásban az iskola fele teljesen megsemmisült.

Orosz csapatok hatoltak be Mikolajivbe

A közel fél milliós lakosú Mikolajiv polgármestere közölte, hogy orosz csapatok hatoltak be a városba.

Olekszij Arestovics, az ukrán elnöki hivatal egyik tanácsadója később megerősítette a támadás hírét, de elmondta, hogy sikeresen visszaverték azt. 

Mariupol városa továbbra is ukrán kézen van, a tanácsadó szerint kontroll alatt tartják a helyzetet - írja a Sky News.

 

NAÜ-főigazgató: szerencsések vagyunk, hogy nem szabadult ki sugárzás

Szerencsések vagyunk, hogy nem szabadult ki sugárzás, és nem sérültek meg a reaktorok – mondta a zaporizzsjai atomerőmű elleni támadás kapcsán Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) főigazgatója a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján Bécsben.

 

Grossi megerősítette, hogy

az erőmű egyik kiképző épületét találta el egy orosz lövedék, a keletkezett tüzet pedig az ukrán tűzoltók megfékezték.

A főigazgató azt is elmondta, szeretne elutazni Csernobilba, és egy megállapodást tető alá hozni a két fél között, arról, hogy a jövőben nem támadnak atomerőműveket.

Szerintem nem kéne megvárnunk, hogy egy ilyen eset újra megtörténjen – mondta Grossi.

 

Stoltenberg: a NATO nem akar háborút Oroszországgal

A NATO példátlan szankciókat vezetett be Oroszország ellen, azonban a szövetség védelmi együttműködés, és nem akar háborút Oroszországgal - jelentette ki Jens Stoltenberg, a szervezet főtitkára Brüsszelben, a tagállamok külügyminisztereinek pénteki rendkívüli tanácskozását megelőző sajtónyilatkozatában.

Brüsszel, 2022. március 4. Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár a NATO-tagállamok külügyminisztereinek rendkívüli tanácskozására érkezik Brüsszelben 2022. március 4-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Stephanie LecocqForrás: Stephanie Lecocq

Stoltenberg hangsúlyozta:

szövetségeseink védelme iránt elkötelezettek vagyunk, erről nem is szabad, hogy félreértés essék.

 

Lelőttek egy orosz vadászgépet Volnovakta felett

Egy orosz Szu-25-ös vadászgépet lőttek le az ukránok Volnovakta felett.

Videón, ahogy az ukrán erők kilőnek egy orosz járművet

A Twitteren közzétett felvétel Poltavánál készült.

15 év börtön járhat az orosz hadseregről szóló "hamis információk" terjesztéséért

Akár 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak azok, akik „szándékosan hamis információkat terjesztenek" az orosz fegyveres erőkről - erről fogadott el egy törvényt az orosz parlament pénteken a Reuters híre szerint.

Az új rendelkezés szerint 

azokat is börtönbüntetéssel sújthatják, akik nyilvánosan felszólalnak az Oroszország elleni szankciók bevezetése érdekében.

 

Megsemmisült a világ legnagyobb teherszállító-repülőgépe – videó

Megsemmisült a világ legnagyobb teherszállító-repülőgépe, az AN-225-ös – ez derül ki egy a Twitteren is közzétett videóból. A felvétel a Kijev mellett található Antonov Nemzetközi Repülőtér egyik hangárjánál készült. 

 

Az AN-225-öst a szovjet űrprogram kiszolgálására fejlesztették ki a '80-as évek második felében. A 250 tonna hasznos teher szállítására képes gépből mindössze egy működő és egy félig összeszerelt  példány volt.

 

Az ukránok szerint az oroszok Kijev bekerítésére koncentrálnak

Az ukrán fővárosban az éjszaka folyamán több alkalommal megszólaltak a légvédelmi szirénák, és felszólították az embereket, hogy siessenek az óvóhelyekre.

Az ukrán hatóságok állítása szerint 

az országot egy hete támadó orosz csapatok elhagyták a kijevtől északnyugatra levő hosztomeli repülőteret,

amelyet az offenzíva első napjaiban elfoglaltak.

Kijev, 2022. március 2. Ukrán katonák páncélozott szállító harcjárművel haladnak légiriadó alatt egy néptelen sugárúton Kijevben 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Vadim GhirdaForrás: Vadim Ghirda

A stratégiai fontosságú Mariupol déli kikötővárost időközben a hírek szerint teljesen körülzárták, és az orosz erők „jelentős technikai fölénnyel rendelkeznek”. Támadás érte továbbá az ukrán légvédelmi rendszert a Fekete-tenger partján. Ezeket az ukrán közléseket független forrásból nem tudták megerősíteni.

 

Ugatással jelzik az ukrán rendőrkutyák, ha közeledik az ellenség

A kutyus neve Bayraktar, és jelenleg a kijevi rendőrség kiképzőhelyén arra tanítják be, hogy ugatással jelezze, ha az ellenség közeledik – írja Twitter-oldalán az ukrán külügyminisztérium

Normális a háttérsugárzás a zaporizzsjai atomerőműnél

Normális a háttérsugárzás a régióban – írta a RIA Novosztyi hírügynökség az ukrajnai Zaporizzsja megye katonai kormányzatának közlése alapján.

az objektum területén korábban tűz volt, amelyet eloltottak.

A RIA Novosztyi idézte Dmitro Orlovot, Enerhodar polgármesterét – a létesítmény ennek a városnak a területén található – arról, hogy a településen és az erőműben nem folynak harcok.

 

Így néz ki az oroszok által szétbombázott Borodianka 

Az AFP hírügynökség Twitter-oldalán osztott meg egy felvételt a Kijevtől 60 kilométerre található Borodiankából.

A videón látható, hogy az orosz tüzérségi csapásokban több épület teljesen megsemmisült, vagy jelentősen megrongálódott.

 

Három merényletkísérletet élt túl az ukrán elnök a héten

Három merényletet élt túl a múlt héten Volodimir Zelenszkij – tudta meg a The Times

A lap értesülését az ukrán védelmi minisztérium is megerősítette.

a merényleteket ráadásul az orosz szövetségi biztonsági szolgálat (fszb) háborúellenes tisztjei segítettek megakadályozni,

ők riasztották az ukrán hatóságokat.

A lap korábban azt írta, hogy az ukrán elnökre 400 orosz zsoldos vadászik, akik hetekkel ezelőtt érkeztek meg Kijevbe, hogy lefejezzék az ukrán vezetést.

 

Szétlőtt orosz járművekről közölt képeket az ukrán védelmi minisztérium

Megsemmisített orosz katonai járművekről közölt képeket az ukrán védelmi minisztérium a Twitter-oldalán péntek reggel.

A bejegyzés szerint a fotók a Kijev melletti Brovary közelében készültek.

 

Egymillió dollárt ajánlott fel egy orosz üzletember Putyin elfogásáért

Egymillió dollárt ajánlott fel egy orosz származású üzletember azoknak, akik letartóztatják Vlagyimir Putyint – írja a Fox News.

Alex Konanykhin a közösségi oldalán jelentette be a felajánlását. Posztjában úgy fogalmazott, a jutalom azoknak a tiszteknek jár, akik „eleget tesznek alkotmányos kötelességüknek” és a nemzetközi jog értelmében letartóztatják Putyint, mint „háborús bűnöst”.

 

Eloltották a tüzet

Sikerült eloltani a tüzet a zaporizzsjai atomerőműnél, ahol egy oktatóépület gyulladt ki az erőműkomplexumon kívül az orosz csapatok támadását követően. A tűzesetnek nincsenek sérültjei.

 

London az ENSZ BT rendkívüli összehívását kezdeményezi

A brit kormány az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli összehívását kezdeményezi – jelentette be a Downing Street péntek hajnalban.

Boris Johnson brit miniszterelnök telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel azt követően, hogy orosz csapatok támadása miatt tűz ütött ki Európa legnagyobb atomerőművében, a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjai területen fekvő Enerhodarban.

Vlagyimir Putyin orosz elnök felelőtlen lépései közvetlen fenyegetést jelenthetnek egész Európa biztonságára 

– idézi a brit kormány közleménye Johnsont, miután a brit kormányfő telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A két vezető egyetértett abban, hogy kulcsfontosságú a tűzszüneti megállapodás létrehozása.   

Péntek hajnalban az ukrán hatóságok azt jelentették, hogy orosz támadást követően tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőműnél, de csak a komplexum egyik oktatóépületét és laboratóriumát érintette, és a sugárzás mértéke nem változott. 

Andrij Tuz, a létesítmény szóvivője nem sokkal korábban a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett videóban azt mondta, hogy az orosz haderő ágyúzza az erőművet, és arra kérte őket: állítsák le a nehézfegyvereket, mert valós a veszélye a nukleáris katasztrófának.   

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az éjszaka folyamán telefonon beszélt Joe Biden amerikai elnökkel az Enerhodarban kialakult helyzetről, és Biden is felszólította Oroszországot, hogy hagyjon fel a katonai tevékenységgel az erőműnél.   

 

Oroszországban blokkolták a Meduzához és a Szabadság Rádióhoz való hozzáférést

Korlátozta a hozzáférést a Lettországból üzemeltetett Meduza hírportál és az amerikai költségvetésből finanszírozott Szabadság Rádió orosz nyelvű híroldalához Oroszországban pénteken az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor).

A hozzáférést a főügyészség 2022. február 24-én kelt, az információról, az információs technológiáról és az információ védelméről rendelkező törvény megsértésére hivatkozó határozata alapján korlátozták.   

Péntekre virradóra az orosz felhasználók beszámolója szerint a Meduza és a Szabadság Rádió mellett gondot jelentett a BBC orosz szolgálata és a Deutsche Welle német műsorszolgáltató honlapjaihoz való hozzáférés is. Utóbbi médium adását Oroszországban korábban megszüntették, munkatársait pedig megfosztották az akkreditációtól. A felhasználók a Facebook működésében is komoly fennakadásokról számoltak be.   

A Roszkomnadzor kedden, szintén a főügyészség kérésére blokkolta a hozzáférést az Eho Moszkvi rádióállomás és a Dozsgy online televízió adását. Csütörtökön az Eho Moszkvi igazgatótanácsa úgy döntött, hogy felszámolja az 1990 augusztusa óta sugárzó adót.   

A Roszkomnadzor szerint a két tömegtájékoztatási eszköz rendszeresen és célzottan közölt hamis információkat Oroszország ukrajnai „különleges hadműveletéről”. A hatóság azt állította, hogy e „hamis információk” a harci műveletek módjára, az orosz fegyveres erők emberveszteségeire, a bombázásokra és a polgári áldozatokra vonatkoztak. A két médiumban emellett felhívások hangzottak el nyilvános tömegrendezvények megszervezésére Oroszországban.

 

Nem érte találat az erőművet

Az erőműkomplexumon kívül, egy oktatóépület gyulladt ki a zaporizzsjai atomerőműnél az orosz csapatok támadását követően – közölte a létesítménynek otthont adó Enerhodar polgármestere. 

Az ukrán illetékesek nem mértek a szokásosnál magasabb sugárzást a környéken.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök friss videójában kijelentette, hogy Oroszország a háborúban „nukleáris terrorizmushoz” folyamodik, és meg akarja ismételni a csernobili katasztrófát.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök televíziós beszédet mond Kijevben 2022. március 3-án Forrás: Ukrán elnöki sajtószolgálat

Figyelmeztetünk mindenkit, hogy még soha egyetlen ország sem lövetett nukleáris erőművet. Ez az első eset az emberiség történetében. Ez a terrorista állam nukleáris terrorizmust alkalmaz

– húzta alá az ukrán elnök.

 

Kigyulladt a zaporizzsjai atomerőmű

Kigyulladt péntek hajnalban az Ukrajna délkeleti részén fekvő zaporizzsjai területen található atomerőmű az orosz csapatok támadását követően – közölte a létesítménynek otthont adó Enerhodar polgármestere.

A Zaporizzsja Nukleáris Hatóság 2022. március 4-i élő közvetítéséből származó képfelvételen több robbanás látható egy ukrán atomerőműben Zaporizzsjában, orosz lövedékek miatt Forrás: AFP

A zaporizzsjai atomerőmű a legnagyobb ilyen létesítmény Európában; 6, egyenként 950 megawatt teljesítményű reaktora van. Az ukrán nukleáris energiatermelés csaknem felét, a teljes ukrajnai áramtermelés mintegy ötödét adja.

 

A franciák átirányítják a Charles de Gaulle anyahajót a keleti NATO-államok védelmére

A francia Charles de Gaulle repülőgép-hordozó hadihajó elhagyta Ciprust, ahol eddig azért állomásozott, hogy a közel-keleti terrorelhárító missziókban vegyen részt. A hajó olyan pozíció felé tart, ahonnan felderítő repülésre tud gépeket indítani – mondta Florence Parly francia védelmi miniszter a BFMTV-nek. 

Küldetésünk szigorúan elrettentő, nincsenek háborús szándékaink

– mondta a miniszter. A Rafale vadászgépek és felderítő repülőgépek feladata a NATO keleti szárnyának megerősítése.

 

Orosz katonák Herszon utcáin

Az oroszok már bevették Herszont, a Krím félszigettől északnyugatra fekvő dél-ukrajnai várost. 

Ezen a videón az látható, hogy orosz katonai járművek haladnak végig a város utcáin. 

Borítókép: Tűzoltók dolgoznak a lángok megfékezésén egy orosz légi csapásban kigyulladt logisztikai centrumban Kijevben, 2022. március 3-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában