A jövő útja az együttműködés

2022.03.19. 13:38

Orbán Viktor: éveket fektettünk a Szerbia és Magyarország közötti barátság felépítésébe

Itt egy elnök, aki nagyon pontos, nagyon eltökélt és cselekszik, hálásak vagyunk neki - mondta hivatali kollégájáról, Aleksandar Vucic szerb elnökről a magyar miniszterelnök szombaton szerb újságíróknak a Belgrádból Újvidékre tartó vonaton.

"Az önök elnöke és én hosszú éveket fektettünk a Szerbia és Magyarország közötti barátság felépítésébe. Ez egy teljesen új megközelítés, ami nehézségekkel jár, de azt hiszem, meggyőztük a magyarok és a szerbek többségét, hogy a jövő útja az együttműködés a két ország között" - jelentette ki a kormányfő.

 

"Szerencsés ember vagyok, mivel ebben partnerem van, Szerbia elnöke, aki a sok beszéd helyett cselekszik. Összesen tizenhat évet töltöttem a hivatalomban, tudom, hogy sok ember csak beszél és beszél a barátságról és az együttműködésről, de semmit sem tesz. Most azonban itt egy elnök, aki nagyon pontos, nagyon eltökélt és cselekszik. Hálásak vagyunk neki" - mondta Orbán Viktor Aleksandar Vucicról.

 

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy elszigeteltek maradunk országaink észak-déli kapcsolatának megteremtése nélkül. "Személyes hitem, hogy ha az országok együttműködnek egymással, jobbak az esélyeink, hogy a jövőt megnyerjük" - jelentette ki Orbán Viktor.

 

A magyar kormányfő a Budapest-Belgrád vasútvonal Belgrád és Újvidék közötti szakaszának felavatására érkezett Szerbiába.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb elnök a Belgrádból Újvidék felé tartó vonaton, fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában