Ukrán válság

2022.03.27. 15:47

Orbán Viktor: hazánk pontosan úgy jár el a háborúval kapcsolatban, ahogy erkölcsileg kell (videó)

A miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban hangsúlyozta: nagyszerű nemzet vagyunk, amelyik nagyszerűen áll helyt a jelenlegi helyzetben.

- Gyurcsány Ferenc azt mondja nekünk, ha nem küldünk katonákat, nem küldünk fegyvereket, nem veszünk részt ebben a háborúban, akkor mi pocsék nemzet vagyunk - emlékeztetett a baloldal vezére által mondottakra Orbán Viktor. A miniszterelnök ezzel szemben hangsúlyozta:

Világosan meg kell üzennünk, hogy mi nagyszerű  nemzet vagyunk, és ebben a háborúban is nagyszerűen állunk helyt.

Elmondta, hogy több mint 500 ezer bajban lévő embernek nyújtottunk és nyújtunk segítséget, és pontosan úgy járunk el, ahogy erkölcsileg el kell járnunk. Hozzátette: senki sem kérheti tőlünk,  hogy vegyünk részt egy olyan háborúban, amely nem a mi háborúnk.

Látjuk a szenvedést, de mi nem tudunk úgy segíteni, hogy közben tönkretesszük saját magunkat, hogy odaküldjük a gyermekeinket egy olyan háborúba, amelyhez semmi közünk, és amelyen semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk

- fejtette ki a miniszterelnök szentendrei választási utcafórumán.

A kormányfő a szentendrei videó után a választási részvételre buzdító fényképet is közzétett közösségi oldalán, amelyen az utcafórum résztvevői mellett ő és a Fidesz-KDNP helyi jelöltje, Vitályos Eszter látható. Orbán Viktor a képre azt írta:

Április 3-án csak a Fidesz! Hajrá, Szentendre! Hajrá, Vitályos Eszter!

Borítókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában