Megalázó helyzetek

2022.05.18. 10:27

Bajnai Gordon úszógatyában adott utasításokat Márki-Zay Péternek

Gyurcsány, a főnök mellett Bajnai, a másik bukott baloldali miniszterelnök is megalázta Márki-Zayt.

A Direkt 36 nevű baloldali felületen megjelent írásra hívta fel a figyelmet az Origo. A cikk a baloldali pártok kampányáról szól, és többek között kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc rendszeresen utasítgatta Márki-Zay Pétert, és a DK-vezér legfontosabb emberei irányították a baloldali miniszterelnök-jelöltet: egyrészt Bajnai Gordonnal, másrészt a Karácsony Gergelyt is kézben tartó egykori Gyurcsány-államtitkárral, Gál J. Zoltánnal, valamint a Gyurcsánynak kampányt irányító, Bajnaival közös pártot alapító, a baloldali választási csalásra is alkalmas DatAdat egyik tulajdonosával, Szigetvári Viktorral.

A cikk szerint Márki-Zay Bajnaival többször beszélt a kampány során. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint az egyik ilyen találkozójuk még az előválasztás alatt volt egy Baja melletti üdülőben, ahova Bajnai csónakban érkezett és fürdőnadrágot viselt.

Eddig csak a londoni titkos vacsorájuk derült ki, ahol Bajnai Gordon utasításokat adott Márki-Zaynak. Ezek szerint volt legalább egy korábbi találkozójuk is, ahol Bajnai megalázóan viselkedett a baloldali jelölttel.

Nem büszkélkedett eddig azzal Márki-Zay, hogy Gyurcsányék a nyakára ültették két legfontosabb kampányemberüket. Gál J. Zoltánt, Gyurcsány egykori államtitkárát, aki Karácsony Gergelyt is felügyeli (a Facebook-cikkeit is ő írja), valamint a DatAdat-botránnyal ismét előkerült Szigetvári Viktort, Gyurcsány egykori kampánymenedzserét, illetve Bajnai Gordon párttársát. 

Így ír róluk a Direkt 36:

Feltűnt két olyan kampányszakember is, akik már veteránnak számítanak az ellenzéki térfélen. Az egyikük Gál J. Zoltán volt, aki a 2010 előtti szocialista kormányokban töltött be magas pozíciókat, 2018 óta pedig Karácsony Gergely stratégiai tanácsadójaként dolgozik. A másik ilyen régi szakember Szigetvári Viktor volt, akinek szintén a szocialista kormányzás idején indult a politikai tanácsadói karrierje, most pedig a DatAdat nevű közösségi médiás cégén keresztül csatlakozott be a kampányba.

Márki-Zay folyamatosan arról beszélt, hogy ő egyszer találkozott Gyurcsánnyal, amikor megkérte, hogy ne kampányoljon (Gyurcsány persze kampányolt). A baloldali portál azonban egészen mást ír: gyakran találkoztak.

Idézzük:

A pártok „összeültek január 5-én délelőtt, de ekkor már a DK irodájában. Itt döntötték el, hogy elutasítják Márki-Zaynak a hetedik frakcióról szóló követelését. Mivel a pártelnökök tartottak attól, hogy Márki-Zay rosszul fogadja a döntést, és esetleg visszalép a jelöltségtől, arról is beszélgettek, hogyan kellene ezt közölniük vele. »Ennyire éles volt a helyzet« – mondta a tanácskozás egyik résztvevője. Végül abban állapodtak meg, hogy »szenior pártvezetőként« Gyurcsány mondja meg ezt Márki-Zaynak.”

Minden újabb bizonyíték előkerülése esetén ezredszer is fontos leírni - mutat rá az Origo -, hogy a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, és a DK melletti többi ellenzéki párt a DK puszta tagozata.

Borítókép: Bajnai Gordon, az Együtt–PM vezetője beszédet mond a szövetség EP-választási kampánynyitó rendezvényén Budapesten, a Lurdy Házban, 2014. április 12-én

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában