Nemzeti konzultáció

2022.11.08. 20:36

Kovács Zoltán: arra kérjük az embereket, hogy mondjunk közösen nemet a szankciókra

Arra kérjük az embereket, hogy töltsék ki a konzultációs ívet, és mondjunk közösen nemet a szankciókra, amelyek mindannyiunk számára egyformán károsak - mondta Monoron kedden a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kovács Zoltán a kormány országjárásának monori állomásán arról beszélt, hogy 

az országjárás keretében ismét találkozik a kormány a választópolgárokkal, és megbeszélik azokat a kérdéseket, amelyek a legégetőbbek az ország számára. 

Hozzátette, hogy ezek most leginkább a brüsszeli elhibázott szankciók által okozott károk, amelyek, különös tekintettel az energiaszankciókra, lassan térdre kényszerítik Európa gazdaságát. 

"Napnál világosabb, hogy a most már fél éve folyó háború miatt meghozott szankciók nem úgy működnek, ahogyan azt korábban eltervezték, és nagyban gerjesztik azt az áremelkedés és inflációs spirált, amelyben Európa találta magát az elmúlt hónapokban"

 - fűzte hozzá az államtitkár.     

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azt mondta, hogy a szankciók kiszámíthatatlanná teszik a magyar és az európai gazdaság működését. Hozzátette, hogy a kormánynak, amely példa nélküli módon Európában negyedszer kapott lehetőséget a magyar emberek képviseletére és az ország irányítására, kötelessége a magyar emberek érdekében mindent megtenni azért, hogy ne kényszeríthessék térdre Magyarországot a szankciók. 

"Nem gyengeség, hanem bölcsesség az, hogy ha valami nem működik, akkor azt újra gondoljuk, és megpróbáljuk átalakítani úgy, hogy az a magyar és az európai embereknek is működőképes legyen"

 - tette hozzá Kovács Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában