Bárki utalhat neki

2022.11.21. 18:30

Nem létező mozgalmának gyűjt pénzt Jakab Péter

A Nép Pártján Mozgalom hivatalosan nem létezik, Jakab mégis adományokat gyűjt a szervezet számára, ráadásul saját nevére és számlaszámára – írja a Magyar Nemzet.

Jakab Péter

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Három hónap elteltével sem sikerült még Jakab Péternek bejegyeztetni az általa alapított Nép Pártján Mozgalmat, az a mai napig semmilyen formában nem szerepel a bíróság honlapján található civil szervezetek névjegyzékében. Pedig a Jobbik volt elnöke azóta toborozza szimpatizánsait, mióta augusztus 20-án bejelentette, megalapította saját mozgalmát – emlékeztet a Magyar Nemzet

A Jobbik elnöki posztjáról június elején lemondott Jakab Péter augusztus elején a pártból is kilépett. Egy héttel később, az államalapítás ünnepén jelentette be a Nép Pártján Mozgalom megalakulását, amely egyelőre ugyan nem párt, ám kellő támogatottság esetén azzá válhat. 

A mozgalom azonban hivatalosan máig nem létezik, szemlátomást még saját honlapja sincs.

 

Adományokat, pénzbeli támogatásokat – a baloldali pártokhoz és politikusokhoz hasonlóan – azért a bruttó másfél millió forintot kereső Jakab Péter is elfogad. 

 

Saját honlapján például bárki utalhat Jakab személyes bankszámla számára, ehhez mindössze lakcímét kell megadni a közlemény rovatban. Jakab honlapján egyébként nyoma sincs annak, hányan, összesen mekkora összeggel támogatták az elmúlt három hónapban az augusztusban megalakult, bíróságon azonban még be nem jegyzett mozgalmat.

A Mandiner.hu a napokban meg is kereste Csonki Dávidot, aki a portál szerint a Jobbik bukott elnökének bizalmasának számít, hogy kiderüljön, miért nincs a mai napig bejegyezve a Nép Pártján Mozgalom, illetve, hogy miért Jakab Péter számlájára kérik a támogatásokat, mire költik a beérkező adományokat, továbbá készül-e valamiféle elszámolás annak érdekében, hogy mások is megismerhessék a működésüket?

Választ a mozgalom sajtórészlegétől kaptak, amely szerint a szervezet bírósági bejegyzése folyamatban van, az ehhez szükséges dokumentumokat benyújtották, „az ország jelenlegi helyzetében ugyanakkor a mozgalom egyetlen napot sem hajlandó elvesztegetni bírósági procedúrák miatt, ezért a tagtoborzást és az adománygyűjtést is folytatjuk, hisz mozgalmunk állami támogatás nélkül építkezik”. Hozzátették, a még be nem jegyzett mozgalom támogatására eddig 173 ezer forint folyt be, ezt egy külön erre a célra létrehozott elkülönített számlaszámon tárolják. Mint írták, az összeget egyelőre nem használták fel, a mozgalommal kapcsolatos költségeket Jakab a saját tiszteletdíjából fizeti.

A teljes cikk ITT olvasható.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában